Hayvan katliamı başladı mı? | Güney Gazetesi Mersin

Hayvan katliamı başladı mı?

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Niğde’deki hayvan katliamı iddiasıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Koca, “Niğde Belediyesi ile ilgili basına yansıyan toplu köpek öldürme iddiası ile ilgili bakanlığınızın bir incelemesi var mıdır?” dedi.

Hayvan katliamı başladı mı?


ELVAN KONUK

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Niğde'deki hayvan katliamı görüntüleriyle ilgili soru önergesi hazırladı. Hayvanları Koruma Yasası’ndaki değişiklikle ilgili tartışmaların sürdüğünü dile getiren       Koca, hayvanlara yönelik şiddet, öldürme ve istismar vakalarının giderek arttığına dikkat çekti.

Koca, “Niğde Belediyesi’nin geçici hayvan bakımevindeki köpeklerin enjeksiyon yöntemiyle öldürüldükleri, öldürülen hayvanların toplu mezarlara gömüldüğü iddia edilmiştir. Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre de toplu mezarları ziyaret eden avukatların, cep telefonu kameralarıyla toplu mezarları ve köpek ölülerini görüntüledikleri görülmektedir.  Görüntülerde birçok ölü köpeğin toplu bir şekilde gömüldüğü görülürken konu ile ilgili yasal süreç başlatan avukatların enjeksiyon işlemini söz konusu belediyenin veteriner işleri müdürü ile birlikte uygulandığını ifade etmektedirler. Avukatların iddiasına göre yasa çıkmadan önce Niğde Belediyesi’nin geçici hayvan bakımevine getirilen yavru ve çoğunluğu küçük ırk köpeklerden bazılarının da enjeksiyon yöntemiyle uyutulmaya başlanmıştır” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması istemiyle önerge veren Koca, şunları sordu:

“Niğde Belediyesi ile ilgili basına yansıyan toplu köpek öldürme iddiası ile ilgili bakanlığınızın bir incelemesi var mıdır?

Söz konusu bakım evinde kaç köpek kalmaktadır. Son 7 ayda bakım evine kaç köpek getirilmiştir? Yine aynı süreçte bakım evinde kaç köpek ölmüştür?

Bakım evinde öldürülen köpeklerin öldürülme gerekçeleri nedir? Hangi yasal dayanağa dayanılarak böyle bir işlem yapılmıştır?

Söz konusu toplu köpek öldürme iddiasında bu sürecin 7 aydır devam ettiği ve söz konusu bakım evinin ruhsatsız olduğu iddiası doğru mudur? Bakanlığınızın bakım evinin ruhsatsız olduğuna dair bir tespiti var mıdır? Varsa belediyeye ne gibi bir yaptırım uygulanmıştır?”