Amatörler dert küpü | Güney Gazetesi Mersin

Amatörler dert küpü

Kulüp temsilcileriyle görüşen ASKF Başkanı, tesis, ulaşım ve malzeme taleplerini kayda geçti

Amatörler dert küpü


HASAN KÜÇÜK

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş ve TFF Mersin İl Temsilcisi Ahmet Karataş, Mersin’deki amatör futbol kulüplerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Yenişehir Akademi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Yenişehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü İnan Günal, Akdeniz Belediye Spor Kulübü Başkanı Nuri Ay ve 20’ya yakın kulüp temsilcisi katıldı. 60’a yakın spor kulübünün bulunduğu Mersin’de 25’e yakın kulüp temsilcinin katılması dikkat çekti. Kulüp temsilcileri özellikle antrenman yapmak için tesis konusunda sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekerek ulaşım ve malzeme konusunda destek beklediklerini kaydetti. Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, sıkıntıları bildiklerini ve bunları en aza indirmek için mücadele ettiklerini kaydetti.

Yaşanan ekonomik sıkıntıların kulüplere de yansıdığını ifade eden Ertaş, “Başta Büyükşehir olmak üzere Akdeniz Yenişehir ve diğer belediyelerimiz Tarsus ve Silifke’ye nakdi yardımla ilgili yazılarımızı yazdık” dedi.

 

 

“ESKİDEN ÖRNEK GÖSTERİLEN TARSUS’TA DA TESİS SIKINTISI BAŞLADI”

Kulüplerin tesis konunda çok sıkıntı çektiğini vurgulayan Ertaş şöyle devam etti: “Eskiden örnek gösterilen Tarsus’ta da tesis sıkıntısı başladı. Bizim tesis olarak en büyük yükümüzü Toroslar ve Akdeniz çekiyor. Yenişehir’de tesis yok. Yenişehir’de yeni bir tesis düşünceleri var. Tarsus’ta Yunus Emre Futbol sahası var. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Toroslar’daki Bilge Kağan Futbol sahası ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yine Mezitli’de yapılan bir spor tesisi var. Emirlerde futbol sahası ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Burada yer konusunda sıkıntı yaşanıyor. Orman Bakanlığı yer tahsisi yapması gerekiyor. Daha çok tesisin Mersin’e kazandırılması lazım. Akdeniz’de Burhan sahasının eksiklikleri var. Yeni sezonda hizmete geçirilmesi için Akdeniz Belediyesi ile görüşmelerimiz devam ediyor.”

 

 

NAKDİ YARDIM VE MALZEME DESETEĞİ BAKLİYORUZ

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların amatör spor kulüplerine de yansıyacağını vurgulayan Ertaş şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi bir öncesi seneye göre yardımları yüzde 80 artırıyordu. Bu yıl ne kadar olacak bilemiyoruz. Yenişehir ve Akdeniz Belediye başkanlarımız kendi semlerindeki kulüpleri yardımları yapıyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz. Hep beraber ne yapabilirsek onun mücadelesini vereceğiz. 18 Temmuz’da TFF’nin seçimi oldu. Amatör kurul yeniden oluştu. Amatör kurul üyesi olarak devam ediyoruz. Amatörlerin hakkı için sonuna kadar mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

 

 

MERDİVEN ALTI KULÜPLERE ÖNLEM ALINMASI LAZIM

Yenişehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü İnan Günal ise “Maddi yardımla ilgili başkanımızla görüştük. Bütçe kalemlerine bakacağız. Meblağ ona göre belli olacak. Yardım talebinde bulunan farklı spor dallarında 60-70 kulüp var. Merdiven altı dediğimiz kulüpler de çıkıyor. Yardım yapılacak kulüplere bir standart getirilmesi lazım. Hak edenin yardım alması lazım” dedi.

 

 

Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Nuri Ay ise Belediye eş başkanlarımızla nakdi yardım konusunda ön görüşme yaptık. Akdeniz dışındaki takımlarda nakdi yardım konusunda talepte bulunuyorlar. Buna bir kriter getirilmesi lazım. Bahçeli sahasını spora kazandırmak için elimizi taşın altına koyduk. Amatör spor kulüplerine elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız” diye konuştu.