“Kâbus yaşamak istemiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Kâbus yaşamak istemiyoruz”

Kadrosunu baştan aşağı yenileyen ve önceki gün başlattığı sezon hazırlıklarını Türk oyuncularda sürdüren İlkem Yapı Tarsusspor Başantenörü Cihat Barış Akgün hedeflerinin play-off olduğunu açıkladı:

“Kâbus yaşamak istemiyoruz”


HASAN KÜÇÜK

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden İlkem Yapı Tarsuspor’da önceki gün Servet Tazegül Spor Salonu’nda başlayan 2024-2025 sezonu hazırlıkları sürüyor.

Başantrenör Cihat Barış Akgün yönetimindeki çalışmalara Türk oyuncular Ceylin Beyza Altunpa, Ezgi Manlacı, Büşra Akgün, Elif Emirtekin, Ecem Erk, Nisa Yalçın, Arzu Özdemir, Güngör Peker, Banu Şimşek katılıyor. Yabancı oyuncular Jillian Alleyne, Sayla Heal, Aisya Sheppard ve Courtney Hurt’un ise ağustos ayı sonu ile eylül başlarında takıma katılacak. Başantrenör Cihat Barış Akgün, GÜNEY’e yaptığı açıklamada sezon hazırlıklarına Türk oyuncularımızla başladıklarını ifade etti. Kendilerini zorlu bir sezonun beklediğini ifade eden Akgün, “Yabancılarımız dahil olmak üzere Büşra Akgün hariç tamamen yeni bir takım kurduk. Amacımız geçen seneki gibi korkulu rüya yaşamadan play-off oynamak. Play-off için iyi sıralar elde etmek. Lig hiç kolay değil. Her takım kadrosunu belli bir oranda güçlendirdi. Bizde kendi bütçemiz doğrultusunda dinamik ve iyi bir ekip kurduk. Onların arasında yer almaya çalışacağız. Yabancı oyuncularımızdan 3 tanesi Ağustos ayı sonunda gelecek. 1 oyuncumuzda eylül ayının başında gelecek. 6-8 Eylül arasında Mersin’de ikili temasımız olacak. Hazırlık maçlarımız olacak. Ankara’da turnuvaya gideceğiz. Ankara’da OGM Ormanspor, Nesibe Aydın, Kayseri Erciyes Basketbol ile hazırlık maçları oynayacağız. Ardından ayın 20’sinden sonra Mersin’de ÇBK Mersin ve yabancı bir takım ile hazırlık maçları oynayacağız. Ondan sonra lig başlayacak” dedi.

Dinamik ve çalışkan bir kadrolarının bulunduğunu ifade eden Akgün, “Kendini göstermek isteyen çok oyuncu var. Tecrübesi olan oyuncularımız var. Umarım iyi bir şekilde doğru sentezleme ile istediğimiz sonuçlara ulaşacağız” ifadelerini kullandı.