Otoyol endişesi! | Güney Gazetesi Mersin

Otoyol endişesi!

Vatandaşlar otoyol bağlantısının ev ve bahçelerinden geçmesinden korkuyor.

Otoyol endişesi!


İLKAY ADALIOĞLU

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Çeşmeli-Taşucu otoyolu projesinde Kumkuyu Tırtar bağlantı yolunda 3 kere proje değişikliğine gidildiğine dikkat çekti. Çakır, “Son yapılan projede ne hikmetse 111 yörük kardeşimin evi sulama deposu limon bahçelerinin içerisinden geçerek bazı kişi ve kişilere proje değiştirerek peşkeş çekildi. Tüm hemşerilerimin yanındayım bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

Öte yandan Tırtar Mahallesi’nde mağduriyet yaşayan yurttaşların bugün saat 13.00’da mahallelerine sahip çıkmak için eylem yapacakları öğrenildi.

 

“BÜYÜK MAĞDURİYETLER OLUR”

 

 Eski belediye meclisi üyesi Mehmet Topkara, yöre sakinlerini etkinliğe davet etti. Topkara, “Çeşmeli-Kızkalesi otobanı ile D-400 bağlantı yolunun mahallemiz Tırtar'dan yapılması söz konusudur. Ancak projedeki oynamalar sebebiyle, son aşamada bu bağlantı yolu tamamen yerleşim alanlarına denk geleceği için büyük mağduriyetler oluşacaktır. Geleceğimizi ilgilendiren, son derece önemli bu tarihi basın açıklamasına sizleri yoğun bir şekilde katılmaya davet ediyoruz. Bütün halkımızı sonradan pişman olmamak için mahallemize sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.