“Doğada sağlık var” | Güney Gazetesi Mersin

“Doğada sağlık var”

Tarsus Belediyesi’nin “Doğada Sağlık Var” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, kadınlar Tarsus’un doğa harikası Karageçit’te hem spor yaptı hem de uzmanlardan eğitimler aldı.

“Doğada sağlık var”


Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü iş birliği koordinesinde kadınlara doğa ile iç içe bir etkinlik deneyimi sunuldu. Katılımcılar, doğanın huzur verici atmosferinde bedensel aktivite yaparak enerjilerini tazeledi ve dinlenme fırsatı buldu.

 

KADINLAR UZMAN DOKTORLARA SORUNLARINI İLETTİ

 

Etkinliğe Tarsus'un farklı mahallelerinden katılan kadınlar, uzman doktor ve spor eğitmenlerinin rehberliğinde sağlık ve spor konularında bilinçlendirildi. Spor aktivitelerinin önemine dikkat çekilen etkinlikte, kadın hastalıkları hakkında erken teşhisin önemi vurgulandı. Kadınlar, doktorlara birebir sorunlarını ileterek merak ettikleri konularda bilgi aldılar.

 

“DOĞADA HEM SOSYALLEŞTİRİYORUZ HEM DE EĞİTİMLER VERİYORUZ”

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Akşanlı yapılan etkinlikten bahsederek, “ Belediye Başkanımız Ali Boltaç, kadınların her zaman bir adım önde olmasını ve bu yönde atımlar atmamızı istiyor. Bugün kadınları doğada hem sosyalleştiriyoruz hem de eğitimler veriyoruz. Spor aktivitelerinin ne kadar önemli olduğundan bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

İLK DEFA BÖYLE ETKİNLİKLERE KATILIYORUZ”

Etkinlikten keyif aldığını kaydeden bir katılımcı “Ortam çok güzel, ben ev hanımıyım. Başkanımız sayesinde ilk defa böyle etkinliklere katılıyorum. İnşallah daha güzel etkinlikler göreceğiz.” şeklinde ifade etti.

 

“BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”

 

Faydalı bir etkinlik geçirdiklerini ifade eden bir diğer katılımcı “Bu etkinlikten dolayı başkanımıza çok teşekkür ederiz. Onun sayesinde çok güzel vakit geçirdik. Böyle etkinliklere katılmayı seviyoruz. Bu yüzden etkinliklerin devamını diliyoruz.” Dedi. (Haber Merkezi)