Yayla turnuvasında ince hesaplar | Güney Gazetesi Mersin

Yayla turnuvasında ince hesaplar

Fındıkpınarı Futbol Turnuvası’nda çeyrek finale kalacak takımlar belli oluyor. Ayvagediği’nde ise hakeme yönelik şiddet nedeniyle geçen hafta ertelenen 8 maçla devam edilecek.

Yayla turnuvasında ince hesaplar


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Fındıkpınarı Futbol Turnuvası’nda hafta sonu oynanacak 5. Hafta maçları sonunda çeyrek finale çıkacak takımlar belli olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin Toroslar Belediyesi ile birlikte organize ettiği Ayvagediği Toroslar Zafer Kupası Futbol Turnuvası’nda ise geçen hafta Musalısporlu futbolcu Çağrı Bulut’un 5-0 mağlup oldukları Burhan maçı sonrası hakeme yönelik saldırı nedeniyle ertelenen 8 maç oynanacak.  

 

MEZİTLİ GARANTELEDİ İKİNCİ TAKIM KİM OLACAK?

 

Fındıkpınarı Futbol Turnuvası D Grubu’nda geçen hafta oynanan maçta Karahacılı’yı 4-1 mağlup eden Eski Mezitli puanını 10’a çıkararak son haftaya averajla lider girdi. Eski Mezitli son hafta pazar günü Kocayer ile karşılaşacağı maçta mağlup olsa dahi play-offu garantiledi.

Aynı puanla son haftaya ikinci sırada giren Emirler 7 puanı bulunan 3. Sıradaki Davultepe ile karşılaşacak. Emirler galibiyet veya beraberlik durumunda play-off’a yükselecek. Davultepe galip geldiği takdirde ise puanı eşitleyecek ve averajla play-off’a yükselecek.

  

FINDIKPINARI VE ÇAVAK PLAY-OFFU GARANTİLEDİ

 

C Grubunda Gökçebelen’i 4-3 mağlup ederek puanını 12’ye çıkaran Fındıkpınarı ile Uzunkaş’ı 2-1 mağlup ederek puanını 9’a çıkaran Çavak normal sezonun bitmesine 1 hafta kala play-offu garantilemişti. Fındıkpınarı son hafta maçında pazar günü Tepeköy ile Çavak ise Gökçebelen ile karşı karşıya gelecek. 

 

 

B GRUBUNDA KIRAN KIRANA MÜCADELE

 

B Grubunda play-offa çıkacak takımlar son hafta oynanacak müsabakalar sonunda belli olacak.  Son haftaya 9 puan ile lider giren Kocavilayet 8 puanla ikinci sırada yer alan Kuyuluk ile yine 8 puan ile 3. Sırada bulunan Zeybekler ise Değirmençay ile mücadele edecek. Kocavilayet galip gelmesi ve berabere kalması durumunda play-offa yükselecek. Kuyuluk’un mağlup olması ve Zeybekler’in iddiası bulunmayan Değirmençay’ı yenmesi durumunda play-offa çıkacak takım Zeybekler olacak.

 

DANANIN KUYRUĞU SON HAFTA KOPACAK

 

A Grubunda haftaya 9 puan ile lider giren Menteş, 7 puanla ikinci sırada bulunan Kaleköy’e 1-0 mağlup olunca liderlik el değiştirmişti. Puanını 10’a çıkaran Kaleköy liderlik koltuğuna otururken Menteş ise 9 puanla ikinci sıraya gerilemişti. Sarılar ile mücadele edecek Kaleköy galip gelmesi ve berabere kalması durumunda play-off’a çıkacak. 9 puanlı iki takımdan 2. Sıradaki Menteş ile Bozön arasında oynanacak maçta galip gelen takım play-offa çıkacak. Beraberlik durumunda ise Menteş averajla play-off oynayacak.

 

AYVAGEDİĞİ'NDE ERTELEME MAÇLARI OYNANACAK

 

Ayvagediği Futbol Turnuvası’nının geçen haftaki ilk maçında Musalısporlu oyuncu Çağrı Bulut’un 5-0 mağlup oldukları Burhan maçı sonrası hakeme yönelik saldırısı nedeniyle kalan 8 maç ertelenmişti. Burhan bu galibiyetle puanını 9’a çıkararak maç fazlası ile liderlik koltuğuna oturdu.

7 puanı bulunan Çavuşlu ile 4 puanla üçüncü sıradaki Yanpar maçı cumartesi günü saat 14.00’te. Yine 4 puanlı Aslanköy ile Güzelyayla arasındaki karşılaşması ise saat 15.30’da.

Pazar günü ise 9 puanla averajla C Grubunun lideri Ayvagediği ile 3 puanla 3. Sırada yer alan Buluklu saat 09.30’da karşı karşıya gelecek. Ardından 9 puanla ikinci sırada yer alan Camili-Horozlu mücadelesi oynanacak. Kurudere-Değirmendere maçı ise 12.30’da. B Grubunda puanı bulunmayan takımlar Doruklu ile Arpaçsakarlar 14.00’te, 9 puanla lider olan Kavaklıpınar ile Kaşlı arasındaki maç 15.30’da, yine 9 puanla ikinci sırada yer alan Gözne ile 6 puanla üçüncü sırada bulunan Aladağ maçı ise 17.00’de oynanacak.