Mahalle Mutfakları 3 milyon yurttaşa ulaştı | Güney Gazetesi Mersin

Mahalle Mutfakları 3 milyon yurttaşa ulaştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında başlattığı ‘Mahalle Mutfakları’ projesi ile bugüne kadar 3 milyona yakın yemeği yurttaşlara ulaştırdı. Profesyonel aşçılar tarafından Aşhane’de pişirilen doyurucu, hijyenik ve uygun fiyatlı yemeklere olan yoğun ilgi, gün geçtikçe artmaya da devam ediyor.

Mahalle Mutfakları 3 milyon yurttaşa ulaştı


Vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veren projelerle, Mersin’de her kesimin yaşam kalitesini artırmaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında başlatılan ‘Mahalle Mutfakları’ projesi ile bugüne kadar 3 milyona yakın yemeği, ihtiyaç sahibi Mersinli’ye ulaştırdı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 2020 yılı Temmuz ayında başlatılan ve 4 yıl içinde 48 noktada kurulan mahalle mutfaklarında, 15 lira gibi sembolik bir ücret karşılığında 3 çeşit yemek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Profesyonel aşçılar tarafından Aşhane’de pişirilen doyurucu, hijyenik ve uygun fiyatlı yemeklere olan yoğun ilgi, gün geçtikçe artmaya da devam ediyor.

 

4 YILDIR HİZMET VERİYOR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşların ihtiyaç duydukları her konuda yanlarında olmaya, destek sunmaya özen gösterdiklerini ve gıda fiyatlarının yüksek olduğu günümüzde dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı yemek hizmeti verdiklerini kaydeden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Yasemin Özbek Cilasın, “İlk olarak 2020 yılında faaliyete geçen Mahalle Mutfaklarımız, kentin özellikle dezavantajlı noktalarında hız kesmeden faaliyetini sürdürüyor” diyerek, son 4 yıl içinde 3 milyona yakın yemeğin dağıtıldığını ve günden güne de talebin arttığını kaydetti.

Mersin’in merkez ilçelerinde 28, Tarsus’ta 17, Erdemli’de ise 3 Mahalle Mutfağı olduğunu söyleyen Cilasın, “Şu anda kent genelinde 48 noktada hizmet veren Mahalle Mutfaklarımızdan, vatandaşlarımız 3 çeşit yemeği 15 liraya alabilmektedir. Ayrıca hizmet alanımızı genişletmeye devam ediyoruz. Silifke’de kurulacak olan Aşhane’nin hazırlıkları başladı. Aşhanemizde, gıda mühendislerinin kontrolünde ve hijyenik koşullarda pişen yemekleri, tüm vatandaşlarımız en yakın mahalle mutfağından alıp yiyebilir” diye konuştu.

 

“AÇLIK SINIRINDA YAŞAYAN İNSANLAR İÇİN BU HİZMET BÜYÜK BİR NİMET”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mahalle Mutfakları’ndan faydalanan ve yemekleri çok lezzetli bulduğunu söyleyen emekli öğretmen Nimet Mercan, “Sadece kendi adıma değil, burada bulunan bütün yurttaşlar adına, bu hizmetinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Artan maliyetlerden dolayı, vatandaşın yemek pişirmekte zorlandığını kaydeden Mercan, Mahalle Mutfakları uygulamasının aile bütçesine büyük bir katkı sunduğunu vurgulayarak, “Buradaki insanların sosyo-ekonomik durumları ortada. Ben de hemen hemen her gün geliyorum. İnsanlar açlık sınırında yaşıyor. İnsanların bu halini gördükçe de, bu hizmetin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyorum, hissediyorum ve yaşıyorum” ifadelerine yer verdi.

Yemeklerin de çok kaliteli ve doyurucu olduğunu sözlerine ekleyen Mercan, “Yemekler çeşit olarak çok iyi. Proteini, karbonhidratı, vitamin oranı yeterli kullanılıyor. Lezzet olarak da çok beğeniyorum. Bütün yemekler etli ve haftada bir kavurma veriliyor. Et yemeyen insanlar için bu ayrıntı çok önemli” şeklinde konuştu.

 

“FİYATLARIN YÜKSEKLİĞİNDEN DOLAYI PAZARA GİDEMİYORUZ”

 

Mahalle Mutfaklarının sunduğu yemekleri çok beğendiğini söyleyen vatandaşlardan Mehmet Güloğlu ise, “Bu uygulamanın, bütçemize çok büyük bir katkısı var. Burası sayesinde tek başına yaşayan biri için yemek derdi olmuyor. Çok memnunuz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. Dışarda yemek yemenin de çok maliyetli olduğunu kaydeden Güloğlu, “Etin kilosu 700 lira, fasulyenin kilosu 100 lira. Pazara gidemiyoruz. Mahalle Mutfaklarından çok memnunuz” sözlerine yer verdi. (Haber Merkezi)