“AKP’nin davetsizliği kabul edilemez” | Güney Gazetesi Mersin

“AKP’nin davetsizliği kabul edilemez”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Çukurova Havalimanı’nın açılışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 13 yıllık bir sürecin ardından nihayet açılan Çukurova Havalimanı için, AKP’nin bitiremediği projeler arasında yer aldığına dikkat çeken Kış, "Yılan hikayesine dönen bu proje, bugün nihayet hayata geçti. Kentimizin geleceği adına gecikmiş de olsa böylesine önemli bir projenin açılışı, Mersin ve bölgemiz için hayırlı olsun" dedi.

“AKP’nin davetsizliği kabul edilemez”



Ancak, Kış, açılışa muhalefet milletvekillerinin davet edilmemesini sert bir dille eleştirerek, "Her şeyden önce, hem Mersin Milletvekili olarak, hem de TBMM Ulaştırma Komisyonu üyesi bir milletvekili olarak bu davetin yapılmamış olmasını, açık ve net olarak AKP iktidarının ayrımcılık politikasının bir örneği olarak tarihe geçeceğini vurgulamak isterim" ifadelerini kullandı.

Kış, bu davetsizliğin Mersin'in iradesini yok saymak anlamına geldiğini belirterek, "AKP'nin bu tutumu, Mersin'de her zaman sağlamaya çalıştığımız birlik, beraberlik ve barış iklimine gölge düşüren bir yaklaşım olmuştur" şeklinde konuştu.

Son bir yıl içinde, TBMM başta olmak üzere, Mersin'de ve her platformda Çukurova Havalimanı'nın açılması için gerekli adımların atılması adına büyük bir mücadele verdiklerini belirten Kış, "Verilen sözlerin tutulması için verdiğimiz çabaların meyvesini aldık. Ancak bu süreçte Mersin'in seçilmiş milletvekillerinin açılışa davet edilmemesi kabul edilemez" dedi.

Kış, Mersinlilere seslenerek, "Çukurova Havalimanı da bizim, Mersin de bizim. Bundan sonra Mersinimize söz verilip bitirilmeyen, yarım bırakılan bütün projelerin takipçisi olacağız ve hizmete girmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.