“GALİBİYET HATAY HALKI İÇİN GÜNEŞ IŞIĞI” | Güney Gazetesi Mersin

“GALİBİYET HATAY HALKI İÇİN GÜNEŞ IŞIĞI”

“GALİBİYET HATAY HALKI İÇİN GÜNEŞ IŞIĞI”


Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında Atakaş Hatayspor öne geçtiği karşılaşmada Galatasaray’a deplasmanda 2-1 mağlup oldu.

İlk yarısı golsüz berabere biten karşılaşmada goller ikinci yarıda geldi.

52. dakikada Strandberg’in kafayla ileriye oynadığı topu kontreol eden Rui Pedro, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Pedro, kaleci Muslera’yı çalımlamak isterken yerde kalırken, boşta kalan topu Joelson Fernandes ağlara gönderdi. 0-1

80. dakikada penaltı atışını kullanan Mauro Icardi, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-1

90. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşu sonrasında kafalardan seken top uzak direğe açıldı. Torreira’nın bekletmeden ortasında Michy Batshuayi kafayla topu ağlarla buluşturdu. 2-1

 

“BASİT ŞEKİLDE GERİYE DÜŞMEK İSTEMİYORUZ”

 Hatayspor Teknik Direktörü Özhan Pulat, Galatasaray karşısında akıllı strateji geliştirmeleri gerektiğini ve buna bağlı olarak oynadıklarını belirterek, “Maalesef penaltı bütün planlarımızı alt üst etti. Bu kadar basit rakiplerimizin gerisine düşmek istemiyoruz. Burada 1 puan yerine eli boş dönmek bu tarz penaltılar yakın geçmişte canımızı acıttı. Ön alanda coşkulu değildik ama strateji içinde bir plandı. Penaltı olmasa bizim için çok daha iyi olurdu. Penaltı pozisyonu çok ağır olduğunu düşünüyorum. Galatasaray’ı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Deprem felaketi yaşayan Hatay halkının, takımın galibiyetlerinde umut dolduğunu belirten bordo-beyazlıların teknik direktörü, “Bizim için mücadele etmek için çok fazla gerekçemiz var. Birçok takımın taraftarı için galibiyet rutin iken, orası için galibiyet güneş ışığı. Galibiyet aldığınız zaman o haftanın iyi geçmesini sağlıyor. Galibiyetlere daha fazla ihtiyaç duyuyoruz” şeklinde konuştu.(İHA)