Futbola şiddet molası | Güney Gazetesi Mersin

Futbola şiddet molası

Erdemli’de Kaymakamlık tarafından düzenlenen Köyler Arası Futbol Turnuvasında futbolcu hakeme saldırdı

Futbola şiddet molası


HASAN KÜÇÜK

 

Erdemli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Köyler Arası Futbol Turnuvası’nda Sıraç-Güzeloluk maçı 3-3 bitmek üzere iken Sıraçlı bir futbolcu hakem Fatih Solak’a fiziksel saldırıda bulundu. Hakeme yönelik saldırı nedeniyle cuma günü ve hafta sonu oynanacak maçlar ertelendi.

 Erdemli Kaymakamlığı tarafından Kayacı Futbol Sahası’nda düzenlenen Köyler Arası Futbol Turnuvası’nda yeşil sahalara yakışmayan görüntüler yaşandı.

Sıraç ile Güzeloluk arasında oynanan ve 3-3 berabere devam eden maçın son dakikalarında Sıraçsporlu bir futbolcu kararını beğenmediği hakem Fatih Solak’a fiziki saldırıda bulundu. Hakem maçın kalan bölümünü oynatmazken hafta sonu oynanacak maçlarda iptal edildi. Turnuvaya 2 gün ara verildi.

 

“YETERSİZ YAPTIRIMLARLA SALDIRILARIN ÖNÜNE GEÇİLEMEZ”

Mersin Hakem ve Gözlemciler Derneği yaşananlara tepke göstererek şu ifadeleri kullandı. Sıraç-Güzeloluk Erdemli Mahalleler Arası Futbol Müsabakasında il hakemimiz Fatih Solak Sıraç takımı oyuncusu tarafından fiziksel saldırıya uğramıştır. Gelişen olaylar sonucunda bu tür seviyesizce saldırıları gerçekleştirenleri ve gerçekleşmesine vesile olan kişileri şiddetle kınıyor, hakemimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türk hakemliğine olan saygınlığın giderek azalması ve hakemlerimizin tekrarlı olarak saldırıya uğramalarındaki en önemli sebebin maalesef ki yetersiz yaptırımlar olduğunu da üzülerek belirtmekteyiz. Sadece günü kurtarmaya çalışarak hakemlerimize yapılan bu saldırıların önüne geçilemeyeceğini, artık son derece radikal kararlar alınması gerektiğini anlamış bulunmaktayız.

 

SPORDDA ŞİDDETE HAYIR PANKARTI AÇTILAR 

Öte yandan geçen hafta hakeme yönelik şiddet nedeniyle ertelenen Toroslar Ayvagediği Futbol Turnuvası’nda Güzelyayla-Arslanköy maçı öncesi "Sporda Şiddete Hayır” pankartı açıldı. Karşılaşma Güzelyayla’nın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.