“5’li çetelere verdikleri parayla<br>bütün çiftçi kalkındırılırdı” | Güney Gazetesi Mersin

“5’li çetelere verdikleri parayla
bütün çiftçi kalkındırılırdı”

Güzelyayla (Kızılbağ) Şeftali Hasadı Şenliğine katılan CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, şeftali üreticisinin sıkıntılı bir sezon geçirdiğine dikkat çekti.

“5’li çetelere verdikleri parayla<br>bütün çiftçi kalkındırılırdı”


ABİDİN YAĞMUR

Dinçer, “12 ay bebek gibi besledik. Şeftali 10 lira, 12 lira, 13 lira. O da bulabilirsen iyi tüccarı. O da çarpılmazsak. Bu ülkede buğdayın taban fiyatı var. Fındığın taban fiyatı var. Tütününün, pancarın taban fiyatı var. Narenciyenin taban fiyatı var mı? Şeftalinin taban fiyatı var mı? Yok. Onun için senelerdir çiftçi kazanmıyor, aracılar kazanıyor” dedi.

Hükümetin tarıma destek vermesi gerektiğini mecliste defalarca dile getirdiklerini anlatan Talat Dinçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün 5’li çetelere harcadıkları parayla bu ülkede çiftçilerin hepsi kalkındırılır. Mazot desteği yapılır, gübre desteği yapılır, ilaç desteği yapılır. Ve köylüler sadece şirketlerin sattığı ürünlere mahkûm edilmez. Bakın bütün ürünlerimizde sinek var. Kirazdan hiçbirimiz para kazanamadık. Bu Akdeniz sineğinin çaresi yok mu? Tarım Bakanlığına soru önergesi verdim, araştırma önergesi verdim. Çıktım yüzlerine bunu haykırdım. Dün bana yuvarlak bir cevap gelmiş, yuvarlak bir cevap. Akdeniz sineği ile mücadeleye 16 milyon bütçe ayırdık deniyor. Hasat zamanında gelmeyen, yapılmayan bir şeyin kime ne faydası var. Şu saatten sonra verseler ne olacak. Sıkıntılarımız büyük. Ülke genelinde çiftçiyi bitirdiler, emekliyi bitirdiler, esnafı bitirdiler, adaleti bitirdiler. Onun için bir değişime ihtiyacımız var. İlk genel seçimlerde göreve talibiz.”

 

ÇAKIR: BAYRAMDAN DEĞİL, KAHIRDAN BİR ARAYA GELDİK

 

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır da “Bu etkinlik şunu gösteriyor. Aslında bayramdan değil de kahırdan toplanmış vaziyetteyiz. Çiftçi perişan. Gübre havada. Mazota gel mazota. Allah’ın izniyle Türkiye’de bir değişim olacak, değişim olduğu zaman siz iktidar olacaksınız” dedi.


  “5’li çetelere verdikleri parayla
bütün çiftçi kalkındırılırdı”