Yayla serin, maçlar çetin | Güney Gazetesi Mersin

Yayla serin, maçlar çetin

Fındıkpınarı Futbol Turnuvası’nda çeyrek finale kalan takımlar belli oldu. Ayvagediği’ndeki erteleme maçları kıran kırana mücadeleye sahne oldu

Yayla serin, maçlar çetin


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Fındıkpınarı Futbol Turnuvası 5. Hafta müsabakaları sonunda çeyrek finale yükselen 8 takım belli oldu. Toroslar Ayvagediği Futbol Turnuvasında ise erteleme maçları oynandı.

 

D GRUBUNDA MEZİTLİ VE EMİRLER ÇEYREK FİNALDE

Fındıkpınarı Futbol Turnuvası D Grubu 5. Hafta karşılaşmasında Eski Mezitli Kocayer’i 2-0 mağlup etti. Puanının 13’e çıkaran Eski Mezitli lider olarak play-offa yükseldi. Aynı puanla son haftaya ikinci sırada giren Emirler ise Davultepe’yi 3-1 mağlup ederek play-off’a yükselen ikinci takım oldu.

 

 

FINDIKPINARI VE ÇAVAK GEÇEN HAFTA ÇEYREK FİNALİ GARANTİMEŞTİ

C Grubunda geçen hafta play-off’u garantileyen Fındıkpınarı son hafta maçında Tepeköy’ü 2-1 mağlup etti ve puanını 15’e çıkardı. Yine geçen hafta play-off’u garantileyen Çavak ise son hafta maçında Gökçebelen’i 3-0 yendi ve puanını 12’ye çıkardı.

 

B GRUBUNDA KUYULUK VE ZEYBEKLER GRUPTAN ÇIKTI  

B Grubunda play-off’a çıkan takımlar son hafta oynanan müsabakalar sonunda belli oldu.

9 puan ile son haftaya lider giren Kocavilayet 8 puan ile ikinci sırada yer alan Kuyuluk’a son hafta maçında 2-0 mağlup oldu. 8 puan ile 3. Sırada bulunan Zeybekler de Değirmençay’ı 4-0 yendi. Kocavilayet bu mağlubiyetle play-off’tan oldu. Kuyuluk ve Zeybekler ise çeyrek final oynamaya hak kazandı.   

 

KALEKÖY VE MENTEŞ ÇEYREK FİNALDE

A Grubunda 10 puan ile haftaya lider giren Kaleköy son hafta maçında Sarılar’ı 3-1 mağlup etti. 9 puanlı takımlardan ikinci sırada bulunan Menteş ise Bozön’ü 2-1 yenerek grupta çeyrek final biletini kapan ikinci takım oldu.

 

EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

Çeyrek final mücadelesinde 17 Ağustos Cumartesi günü Kaleköy ile Kuyuluk, Menteş ile Zeybekler, 18 Ağustos Pazar günü ise Fındıkpınarı ile Emirler, Çavak ile Eski Mezitli karşı karşıya gelecek.  

 

AYVAGEDİĞİNDE ERTELEME MAÇLARI OYNANDI

Ayvagediği Futbol Turnuvası’nda ise geçen hafta Musalıspor-Burhan maçı sonrası hakeme yönelik saldırı nedeniyle ertelenen 5. Hafta maçları oynandı. Erteleme maçlarında alınan sonuçlar şöyle: Camili-Horozlu 2-1, Ayvagediği-Buluklu 2-0, Güzelyayla Arslanköy 3-0, Çavuşlu-Yanpar 3-2, Kavaklıpınar- Kaşlı 5-0, Değirmendere-Kurudere 8-0, Arpaçsakarlar-Doruklu 4-1,  Gözne-Aladağ 5-2.