İncir Festivali göz doldurdu | Güney Gazetesi Mersin

İncir Festivali göz doldurdu

Akdeniz Belediyesi’nin, ‘Bağlarbaşı Karası’ olarak bilinen, Türkiye’de en erken hasat edilen siyah incirini tanıtıp marka değerini arttırmak hedefiyle ilk kez düzenlediği

İncir Festivali göz doldurdu


Türkiye’de, en erken hasadın yapıldığı, incir üretimi ve ihracatında önde gelen Bağlarbaşı Mahallesi’nde düzenlenen “Akdeniz Belediyesi 1’inci Bağlarbaşı İncir Festivali” görkemli bir organizasyonla gerçekleşti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesindeki festivalde, ödüllü en güzel incir yarışması düzenlendi; ses sanatçıları Kadir Çat ve Özlem Taner şarkılarıyla meydanı coşturdu. Çocuklar için aktivite alanlarının hazırlandığı, konuklara yöresel ürünlerin ikram edildiği incir festivaline, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Milletvekili Ali Bozan, DEM Parti il ve ilçe yöneticileri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Bağlarbaşılı incir üreticileri, şehir içi ve dışından gelen çok sayıda konuk ile 7’den 70’e yüzlerce vatandaş katıldı.

 

 

 “ROTAMIZ, HALKIMIZA HİZMET ETMEKTİR”

 

Festivalin, Bağlarbaşı Karası incirinin yerel ve ulusal tanıtımına ciddi katkı sağlayacağını vurgulayan Eş Başkan Nuriye Arslan; “Bağlarbaşı'nda faaliyet gösteren üreticilerimizin ana geçim kaynağı olan bu kıymetli ürünün önemine dikkat çekmek, katma değerinin artması ve markalaşması sayesinde, ülke ve dünya pazarlarında daha çok tercih edilmesi hedefiyle incir festivaline büyük önem veriyoruz” dedi. Sözlerini; “Bizim rotamız halkımıza hizmet etmektir” diyerek sürdüren Arslan; “Akdenizli emekçinin, çiftçinin ürettikleri ürünleri hem ülkemizde, hem de kentimizde tanıtmak için elimizden gelen çabayı göstereceğimizin sözünü vermiştik. Seçimden bugüne halkımızla iç içeyiz. İki hafta önce de Esenli Mahallemizde üzüm festivalimizi coşkuyla gerçekleştirdik. Bugün de Bağlarbaşı’nda siyah incir festivalinde bir aradayız. Türkiye genelinde siyah incirin ilk yetiştiği yer burası. Bölgemizi dünyaya tanıtmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

 

 

ÜRETİCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”

 

Akdeniz Belediye Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız da Bağlarbaşılı üreticilerin talebi üzerine festival sözünü verdiklerini ve önümüzdeki yıllarda devamının geleceğini belirtti. Festival ile amaçlarının, incirin tanıtımını yapmak, iç ve dış pazarda ürünlerin teşhiri ve satışını kolaylaştırmak olduğunun altını çizen Sarıyıldız, “Bu saatten sonra biz hizmetlerimize bakacağız, halkımızla buluşmaya yoğunlaşacağız. Buraya gelirken de insanlarımızın yüzündeki mutluluğu ve bize karşı sahiplenici tutumunu gördüğümüzde ne kadar doğru ve güzel bir iş yaptığımızı bir kez daha gördük. İnşallah birincisini gerçekleştirdiğimiz incir festivalimizin devamında da buluşacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz, hemşerilerimize müjdesini vermiş olalım; yakın zamanda Şevket Sümer‘de bir festival düzenleyeceğiz. Akabinde Karaduvar'da balık festivalimiz olacak. Sonrasında Dikilitaş Mahallemizde de gül festivalimizi yapacağız. Hangi üreticimizin bizden bu yönde talep ve beklentisi olursa çekinmeden yanında olacağımızın da sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“AKDENİZ’İN 65 MAHALLESİNİN TAMAMI BİZİM İÇİN EŞİTTİR”

 

Mersin Milletvekili Ali Bozan ise konuşmasında; Akdeniz’in 65 mahallesine eşit hizmetin götürüleceğini, Bağlarbaşı ve Esenli Mahallesi’ne verilen değerin tüm mahallere verileceğini söyledi. “Eş Başkanlarımız, Akdeniz’de yaşayan bütün yurttaşların belediye başkanları olacak. Akdeniz’in 65 mahallesine eşit hizmet götürecekler. Geçen 4 aylık süreçte belediyemizin hayata geçirdiklerine baktığımızda, evet belediye eş başkanlarımız belediye yönetimimiz bu sözün arkasında” dedi.

 

 “FESTİVAL, İNCİRİMİZİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

 

Festivalin kendileri için çok kıymetli ve değerli olduğunun altını çizen Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Mustafa Şenateş ise; “Yöremizde yetişen Bağlarbaşı Karası incirinin tanıtımı ve halkımızın ekonomisine katkısı için Sayın Eş Başkanlarımız Sarıyıldız ve Arslan’a şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir festivalde emeği geçen, belediye yöneticileri ve personellerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)