Yeni ilçe milli eğitim müdürünün ilk işi<br>AKP il başkanını ziyaret etmek oldu | Güney Gazetesi Mersin

Yeni ilçe milli eğitim müdürünün ilk işi
AKP il başkanını ziyaret etmek oldu

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Mustafa Anteplioğlu’nun ilk işi AKP Mersin İl Başkanı Adem Aldemir’i parti binasında ziyaret etmek oldu. Yeni Milli Eğitim Müdürü, partiye giderken 40’a yakın okul müdürünü de yanında götürdü. Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürleri AKP logosu ve tabelası önünde poz verdi. Eğitim-İş,

Yeni ilçe milli eğitim müdürünün ilk işi<br>AKP il başkanını ziyaret etmek oldu


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin’in 7 ilçesinde milli eğitim müdürleri değişti. Değişimin yaşandığı yerlerden biri de Mersin’in en büyük ilçesi olan Tarsus oldu. Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Mustafa Anteplioğlu atandı.

Yeni müdür Mustafa Anteplioğlu, 8 Ağustos’ta göreve başladıktan sonra ilk ziyaretini Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz’e yaptı. Anteplioğlu, görevindeki 3. Gününde ise AKP Mersin İl Başkanı Adem Aldemir’i parti binasında ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Anteplioğlu ziyarete giderken 40’a yakın okul müdürünü de yanında götürdü. AKP il başkanı ile görüşen müdürler, ziyaret sonunda AKP logosu ve tabelası önünde hatıra pozu verdi.

 

 

AKP’Lİ BAŞKAN DUYURDU, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TEŞEKKÜR ETTİ

 

AKP Mersin İl Başkanı Âdem Aldemir, Tarsus Milli Eğitim Müdürü ile okul müdürlerinin ziyaretini sosyal medya hesabından duyurdu.

Aldemir, “Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Anteplioğlu, Tarsus’ta görev yapan okul müdürlerimizle birlikte İl Başkanlığımızı ziyaret ettiler.  Ziyaret sırasında, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim kalitesini daha da yükseltmek amacıyla kapsamlı görüş alışverişinde bulunduk.  Eğitim süreçlerimizi geliştirmeye yönelik yapılan bu verimli istişare için Sayın Anteplioğlu ve değerli müdürlerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu da bu paylaşımın altına yaptığı yorumda “Sayın Başkanım Tarsus Eğitimine Verdiğiniz önem ve destekler için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

“BU ATAMANIN SİYASİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

 

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “İlçe Milli Eğitim Müdürünün parti binasını ziyaretini bürokrat olduğu için hafifletici sebep olarak görebiliriz ama bu ziyaret bu atamanın siyasi olduğunun, liyakate göre yapılmadığının, okul müdürlerinin de partinin il başkanına biat etmesi gerektiğinin bir manzarası aslında. AKP çizgisinde olmayan okul müdürleri de var o ziyarette. İlçe Milli Eğitim Müdürü davet edince gitmek zorunda kalmışlardır diye düşünüyorum” dedi.

“İLK KEZ BÖYLE BİR ZİYARETE TANIK OLUYORUZ”

 

AKP ziyaretine tüm okul müdürlerinin çağrılmadığını ifade eden Tekin, “Muhtemelen telefonla çağırmışlardır. Bir okul müdürüne görev verip telefonla davetleri yaptırmış olabilirler. Bu tür bir ziyaret için yazı yazmazlar, mesaj göndermezler. Kendi sendikalarından olan kişileri çağırırlar. Böyle ziyaretler de genelde kamuoyuyla paylaşılmaz. Bu kez AKP il başkanı tarafından paylaşıldı. Bu yönüyle ilk kez böyle bir ziyarete tanık oluyoruz. AKP yöneticileri Milli Eğitim Müdürlüklerine gider, o ziyaretlerden fotoğraf paylaşılır ama parti ziyaretinden fotoğraf paylaşılmasına da okul müdürlerinin topluca partiye gitmesine de ilk kez tanık oluyoruz. Daha önce böyle bir teşekkür ziyaretine tanık olmadık” dedi.

 

“SİYASET İŞİN İÇİNE O KADAR GİRMİŞ Kİ TEŞEKKÜR ZİYARETİNE OKUL MÜDÜRLERİ DE GÖTÜRÜLÜYOR”

 

Okul müdürlerinin AKP İl Başkanlığına ziyaretiyle ilgili şikâyet olması durumunda soruşturma açılabileceğini belirten Tekin, “Ama kendi partileri olduğu için bir soruşturmaya konu edileceğini sanmıyorum. Ama bu ziyaret kamuoyunda siyasetin getirdiği müdürün diğer okul müdürlerini siyasi partinin il başkanına, ilçe başkanına biat etmeye çağırması olarak yorumlanır. Bu çok rastlanan bir uygulama değil. İlçe milli eğitim müdürü ya da il müdürü kendisi tek başına parti binasına gidebilir, parti başkanını ziyaret edebilir. Ama bu olayda siyaset işin içine o kadar girmiş ki teşekkür ziyaretine okul müdürleri de götürülüyor.  Siyasetle gelen milli eğitim müdürü okul müdürlerini de siyasete davet ediyor. Böyle okumak lazım” ifadelerini kullandı.