Üniversitede öğrenciye 4 çeşit yemek 14 TL | Güney Gazetesi Mersin

Üniversitede öğrenciye 4 çeşit yemek 14 TL

Mersin Üniversitesinde öğrencilere dört çeşit yemek 14 TL’ye sunulurken, öğrencilerin kampüs içi ulaşımlarının hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde sağlanması için ücretsiz ring seferleri düzenlenmeye başlandı. Özellikle sınav haftalarında yoğunluğun yaşandığı kütüphane 24 saat açık hale getirildi. Bu kapsamda kütüphaneyi akşam saatlerinde kullanan öğrencilere ücretsiz simit, çay ve çorba ikramları da yapıldı.

Üniversitede öğrenciye 4 çeşit yemek 14 TL


Mersin Üniversitesinin yeni bina yatırımları da devam ediyor. Yapımı tamamlanan 12 bin 500 metrekarelik yeni binasında, 178 ünite kapasitesiyle hizmet vermeye başlayan Diş Hekimliği Hastanesi, şehrimiz ve bölgemizin diş sağlığı alanındaki ihtiyacının büyük bir kısmını gideriyor. Lokal cerrahi ve diş hekimliği girişimleri uygulanabilen kliniklerin de yer aldığı diş hastanesinde günlük yaklaşık 500 hastaya hizmet veriliyor.

 

 

YENİ BİNALAR HİZMETE AÇILDI

 

Mersin Üniversitesinde hayata geçirilen bir diğer önemli yatırım ise Denizcilik Fakültesi binası oldu. Denizcilik Fakültesi binası, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda öğrencileriyle buluşacak. 13 bin 850 metrekare kapalı, 7892 metrekare açık alana sahip yeni fakülte binası Mersin Deniz Ticaret Odası ve Üniversite arasında imzalanan protokol gereği hibe yoluyla yapılarak teslim edildi.

Binada 126 kişilik konferans salonu, 45 araç kapasiteli kapalı otopark, 210 kişi seyirci kapasiteli 25x15 ebadında ve 5 metre derinliğinde eğitim havuzu, 1.050 metrekarelik açık tören alanı, 520 kişi barındırabilecek 600 metrekarelik sığınak, 13 adet derslik, 10 adet laboratuvar, 8 adet simülasyon odası, 2 adet simülasyon eğitimi toplantı odası, 120 kişilik kafeterya, 75 metrekarelik kütüphane ve basketbol sahası bulunuyor.

 

 

“ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLACAĞIZ”

 

Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Hayata geçirdiğimiz ve geçirmeyi planladığımız her proje ile Üniversitemiz çok daha iyi bir seviyeye gelecek. Önceliğimiz öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak ve yeni uygulamaya koyduğumuz öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma ölçütleri ile akademik kalitemizin artırılmasını sağlamak olacak. Bu sayede en önemli hedefimiz olan “Araştırma Üniversitesi” statüsünü almaya bir adım daha yaklaşmış olacağız. Gerçekleştirdiğimiz iş birliği protokolleri, öğretim elemanlarımızın artan proje ve yayın sayıları, şehir dinamikleriyle güçlenen bağımız, personel ve öğrencilerimizdeki artan aidiyet duygusu ve aldığımız geri dönüşler bizlere doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bundan sonra da bu yolda çok daha kararlı bir şekilde yürüyerek Mersin Üniversitesi’ni her alanda geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)