“Utan ve özür dile” | Güney Gazetesi Mersin

“Utan ve özür dile”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Paris 2024 Olimpiyatlarındaki başarısızlıkla ilgili federasyon başkanlarını suçlayan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı topa tuttu, “Bu federasyon başkanlarını partinin arka bahçesine atar gibi atayan kim?” diye sordu

“Utan ve özür dile”


HASAN KÜÇÜK

 

Paris 2024 Olimpiyatlarında 3’ü gümüş 5’i bronz olmak üzere 8 madalya kazanan millilerimizin altın madalya kazanamaması ve sıralamada 64. olması tartışmaya neden oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın başarısızlıkla ilgili federasyonları suçlamasına CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan tepki geldi.

Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Paris 2024 Olimpiyatlarında yarışan tüm sporcularımızı kutlayarak teşekkür etti. Madalya alanlarla gurur duyduklarını ifade eden Başarır uzun yıllardan sonra altın madalya alamamalarının kendilerini üzdüğünü kaydetti.

“1948 Londra Olimpiyatları’nda 6, 1960 Roma Olimpiyatlarında 7, atlayarak gidiyorum 2000 yılında Sidney‘de 3, 2004’te Atina’da 3 altın madalya alırken Paris Olimpiyatlarında sıfır altın madalya ile ülkeye döndük” diyen Başarır, “Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak federasyon başkanlarını suçluyor. Bu federasyon başkanlarını partinin arka bahçesine atar gibi atayan, atattıran kim? Sen değil misin Güreş Federasyonu Başkanlığı’na atadığın ismi sonra milletvekili yaptın. Sonra Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi yaptın. Sen değil misin Hidayet Türkoğlu’nu Basketbol Federasyonuna atayan? Ne yapıyor bu adamlar senin sabah fitnes hocalığını yapıyor. Spor yapıyor, spor yaptırıyor. Açma germe hareketleri yaptırıyor sana. Sen federasyonları böyle görürsen, federasyonları bu hale getirirsen sonra senin bakanların o federasyonları suçluyor. Hayır! Türkiye’deki tüm özerk kurumları iflas ettiren AKP maalesef federasyonlarımızı da bu hale getirmiştir. Bunun sonunda madalyasız döndük” dedi.

 

“ÖZÜR DİLEMEK YERİNE SUÇLAMA YAPIYOR”

Gençlik ve Spor Bakanının hesap vermesini ve gereğini yapmasını isteyen Başarır şunları söyledi: “Federasyon başkanlarını hiç suçlamasın. Bugün görevde olan her federasyon başkanı maalesef futbol federasyonunu bir kenara bırakıyorum o bir kafa tuttu, yarın milletvekili ya da bankanın yönetim kurulu üyesi olmaya adaydır. O yüzden sporu da federasyonları da bu hale getiren AKP iktidarı utanıp özür dileyeceklerine hala çıkıp açıklama yapıp suçlayabiliyorlar.”