Bedelli askerlik meclis gündeminde | Güney Gazetesi Mersin

Bedelli askerlik meclis gündeminde

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yüzbinlerce gencin “kışlasız bedelli askerlik” talebini Meclis gündeme getirdi. 217 bin liralık bedeli askerlik ücretinin bir araya getirmenin ağır bir yük olduğuna vurgulayan Ekmen, “Güçlü bir devlet, güçlü bir ekonomide; gençler ekonomik hayata katılarak, devletine ve vatanına hizmet edeceğini düşünüyoruz. Gençler için kışlasız bedelli askerlik talep ediyoruz” dedi. 

Bedelli askerlik meclis gündeminde


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yüzbinlerce gencin “kışlasız bedelli askerlik” talebini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Ekmen, 2018 yılında yapılan düzenlemeyi hatırlatarak, söz konusu düzenlemenin hem devlete yük getirdiğini hem de gençler ağır yük getirdiğini söyledi. 

 

“217 BİN LİRAYI BİR ARAYA GETİRMEK AĞIR YÜK”

 

Ekmen, gençlerin 217 bin 871 lirayı ödeyerek yaklaşık 30 günü bulan bir süreci kışlalarda geçirerek askerlik hizmetinden muaf hale geldiğini belirterek, “Ancak bunun devlete getirdiği yük ile gençlere getirdiği maliyet yeterince tartışılmıyor. Bir bedeli askerlik platformu var. Bunu zaman zaman bizlere de ulaşarak gündeme getirmemizi ifade ediyorlar. Ve böyle bildiriler yayınlıyorlar. Bu bildirilerde; yüz binleri bulan bedelli askerlik bekleyen gençlerin 217 bin lirayı bir araya getirme zorluğunun yanında bir aylık kâğıt üstünde yapılan bir eğitimle gerçek bir askeri ordu sisteminin parçasına dönüşmediklerini ifade ediyorlar. 30 günlüğü bulan askerlik süresinin fiilen yapılma zorluğunun kaldırılmasını talep ediyorlar.” ifadelerini kullandı. 

Ekmen, DEVA Partisi olarak profesyonel ordu vaatleri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Genel Başkanımız Ali Babacan’ın profesyonel ordu sözünü buradan hatırlatıyoruz. Güçlü bir devlet, güçlü bir ekonomide; gençler ekonomik hayata katılarak, devletine ve vatanına hizmet edeceğini düşünüyoruz. Türkiye güçlü bir ekonomiye kavuştuğunda savunma harcamalarında profesyonel ordu harcamaları bir sorun oluşturmaz hale gelir. Gençler için kışlası bedelli askerlik talep ediyoruz.” (Haber Merkezi)