Sporbüsle sporla tanışmayan çocuk kalmadı | Güney Gazetesi Mersin

Sporbüsle sporla tanışmayan çocuk kalmadı

Büyükşehir’in önek projesi sporbüs 8 bine yakın çocuğa ulaştı

Sporbüsle sporla tanışmayan çocuk kalmadı


Mersin’de yaşayan her çocuğun sporla tanışması için yola çıkan ‘Sporbüs’, dezavantajlı mahallelerde yaşayan 8 binden fazla çocuğa ulaştı. Kentin en ücra köşelerini milim milim gezerek çocukları hem eğlenmesine hem de sporla tanışmasına ön ayak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de tek olan projesi ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

 

Uyguladığı sosyal politikalar ile Mersin’i daha da yaşanılır bir şehir haline getiren Büyükşehir ekipleri, geleceğin mimarları çocukları önceleyen projelere hız kesmeden devam ediyor. Sağlıklı nesiller yaratmak için yola çıkan ve binlerce çocuğa ulaşan Sporbüs’ün son durağı Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak Mahallesi oldu. Yalınayak Spor Salonu’nda yapılan etkinliğe yüzlerce çocuk ve veli katıldı.

 

 

TAŞKIN: “SPORBÜS TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR PROJE”

Türkiye’nin örnek belediyelerinden birinin Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Hayatın her alanında belediye olarak çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bir tanesi de özellikle spor tesislerine ulaşımda zorlanan çocuklarımıza, köylerde, yaylalarda ve şehirdeki öncelikli olarak kırsaldaki çocuklarımızın sporu ayaklarına götürüyoruz, sporla tanıştırıyoruz” dedi. Sporbüs projesinin Türkiye’de örnek bir proje olduğunu kaydeden Taşkın, “Haftada birkaç gün farklı yerlere, değişik mahallelere gidip çocuklara değişik etkinliklerle sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 8 bin çocuğa ulaştık. Hep böyle devam edecek. 806 mahallemiz var, 806’sına ulaşmaya çalışıyoruz. Yaz kurslarımız devam ediyor. Aynı şekilde ücretsiz olarak 4 bin civarında çocuğumuza yüzme kursu veriyoruz. Şu anda basketbol, voleybol ve değişik spor dallarında faaliyetlere devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

 

AYDIN: “AMACIMIZ ÇOCUKLARI SPORLA İÇ İÇE TUTMAK”

Projenin temel amacını anlatan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı atletizm antrenörü Nezir Aydın, “Amacımız spor branşlarını çocuklara tanıtmak, onları doğru bir şekilde spor branşlarına yönlendirmek ve sporları daha yakından bilmeleri ve yeteneklerine göre en iyi yapabilecekleri alana yönlendirmeye çalışıyoruz” dedi. Atletizm, tenis, hentbol, basketbol gibi pek çok branşı çocukların ayaklarına götürdüklerini söyleyen Aydın, “Çocuklara sporu tanıtıp onları eğlendirmek mutlu ediyor. Gençlerimizi sporla tanıştırmak en büyük gayemiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer sporcu dostu, çocuklarımızın sporla tanışması için ellerinden geleni yapıyor. Bizim de amacımız onları sporla iç içe tutmak” şeklinde konuştu.

 

VELİLER ÇOCUKLARININ EĞLENMESİNDEN VE SPORLA İÇ İÇE OLMASINDAN MEMNUN

Çocuklarının sporlar iç içe olmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen veli Emine Sert, “Normalde spor salonuna gönderiyorum ve çok memnunum. Böyle bir etkinliğin olmasına çok sevindim. Akşama kadar tabletleri ellerinden düşürmüyorlar. Ben çok memnunum ve böyle bir şey olduğu için gerçekten çok mutluyum” sözlerine yer verdi.

 

Yapılan etkinliklerden memnun olduklarını söyleyen veli Çiğdem Karvar, “Çocuklarımızın biraz tabletten, internetten uzak durmasını istiyoruz. Sporla ilgilenmelerini istiyoruz. Ben bir veli olarak çok istiyorum çocuklarımın mutlu olmasını, sporla ilgilenmesini. Benim büyük oğlum futbolla ilgileniyor, ufağı da tekvandoya gönderiyorum. Burada enerjilerini, streslerini atıyorlar. Sosyal aktivitelere katılmalarını çok isterim, özellikle spor yapmalarını çok isterim” dedi.

 

Gelen çocuklara jimnastik gösterisi yapan Zeynep Kisin, “İlk defa çıktım sahneye. Biraz korktum ama kolaydı, yaptım, eğlendim. Jimnastik yapmak isteyen çocuklara tavsiye ederim. Zorlaşıyor ama öğrendikçe kolaylaşıyor, güzel oluyor. Çocuklar hepiniz spor yapın, çok eğlenceli” şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM DE ÖĞRENDİ

Çok eğlendiğini kaydeden Yusuf Demir de, “Sporbüs çok güzel, eğleniyoruz. Basketbol oynadık, yarış yaptık, hentbol oynadık. Fazla spor yapmasam da yüzme ile ilgileniyorum. Gelecek hayatımda doktor olmak istiyorum. Spor yapın, vücudunuz ve zihniniz dinç kalsın. Buradan size tavsiyem” diye konuştu.

 

Sporu çok sevdiğini söyleyen Elif Açı, “Sporu çok seviyorum, voleybol ve hentbolla ilgileniyorum. Siz de mutlaka spor yapın, spor sağlıktır” dedi. Tuana Gizem Erturan ise, “Voleybolla ilgileniyorum. Spor yapmak bana çok güzel hissettiriyor. Bence kendinize güvenmelisiniz” diyerek, diğer çocuklara da seslendi.

 

Voleybol ve jimnastikle ilgilenen Ecrin Açıl, “Sporbüs’ü çok iyi buldum, çok eğlendim ve çok mutluyum. Jimnastikçi izledik, başarılıydı, çok beğendim. Siz de spor yapın, spor yapmak sağlıklıdır” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)