TransAnatolaa Rally Raid yarışmasının startı Mersin’den verilecek | Güney Gazetesi Mersin

TransAnatolaa Rally Raid yarışmasının startı Mersin’den verilecek

TransAnatolaa Rally Raid yarışmasının startı Mersin’den verilecek


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ziyaretine gelen TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar ile görüştü.

Valilik makamında gerçekleşen görüşmede; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ile Antalya Offroad Kulübünün katkıları ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle, 31 Ağustos’ta Mersin’den start alarak Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elâzığ, Bingöl, Muş ve Bitlis İl sınırlarından geçip, 7 Eylül’de Van’da tamamlanacak olan TransAnatolia Rally Raid organizasyonu ile ilgili değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

Doğa, macera ve sporu tek yarışta toplamayı başaran; bugüne kadar 27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacının Türkiye’nin eşsiz coğrafyasında ağırlandığı 14. TransAnatolia Rally Raid organizasyonuna 10 ülkeden yüzlerce yarışmacı katılım sağlayacak.

2 bin 200 km’lik yarış; motosiklet, 4x4 otomobil, SSV, Quad ve kamyonlar için rally ve raid olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak.

Yarışmadan üç gün önce bütün katılımcılar Mersin’e gelecek ve 31 Ağustos 2024 günü akşam saatlerinde yarışmanın startı verilecek. (Haber Merkezi)