Köy futbolunun tadı kaçtı | Güney Gazetesi Mersin

Köy futbolunun tadı kaçtı

Köy turnuvalarında yaşanan şiddet ve kaybeden tarafların iptal çağrısına isyan eden Erdemli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferhat Keskin “Kışkırtmalara müsaade etmeyin” dedi

Köy futbolunun tadı kaçtı


HASAN KÜÇÜK

Erdemli Kaymakamlığı tarafından Kayacı Futbol Sahası’nda gerçekleştirilen Köylerarası Futbol Turnuvası’nda yaşanan şiddet olayları ve yenilen tarafların turnuvaların iptal edilmesine yönelik sosyal medya paylaşımları Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferhat Keskin’in tepkisine neden oldu.

Erdemli’de düzenlenen Köylerarası Futbol Turnuvası’nın ilk gününde Alibeyli ile Güzeloluk maçında kırmızı kartla oyundan atılan Alibeylisporlu futbolcunun hakeme yumruklu saldırı girişiminde bulunmasının ardından geçen hafta ise 3-3 bitmek üzere olan Sıraç-Güzeloluk maçında Sıraçlı bir futbolcu hakeme saldırıda bulunması üzerine cuma günü ve hafta sonu oynanacak maçlar ertelenmişti. Son olarak ise Çerçili’ye 2-0 mağlup olarak elenen gecen yılın şampiyonu Kayacı taraftarları ile Çerçili taraftarları arasında maç sonrası kavga çıktı. Fenalaşan bir taraftar hastaneye kaldırılırken kavga jandarma ekiplerinin müdahalesi ile fazla büyümeden önlendi. Mağlup olan tarafların sosyal medya üzerinden turnuvanın iptal edilmesi yönündeki çağrısı ise Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Ferhat Keskin’i isyan ettirdi.

“ÜÇKAĞITÇILIK PEŞİNDE KOŞANLARA FIRSAT VERMEYELİM”

Keskin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşanan olayları ve olaya karışanları kınayarak belli bir gurubun veya kişilerin çıkarttığı olaylarda tüm mahalleleri zan altında bırakmanın yanlış olduğunu söyledi. Aylarca emek harcayıp gece gündüz, sıcak demeden hazırlanan takımların emeğini görmezden gelip turnuvayı iptal edin demenin ise emeğe saygısızlık olduğunu vurgulayan Keskin şöyle devam etti: “Kaos ortamından nemalanmaya çalışan, emek harcayan insanları töhmet altında bırakan, ancak sosyal medyada şovmenlik yapan, insanları en hassas olduğu ahlaki değerlerinden vurmaya çalışan, kendini dürüst spor adamı olarak tanıtan ama köy turnuvalarında yıldızı parlayan çocukları ve ailelerini kandırıp hayalleri ile oynayarak ceplerindeki alın teri paralarına göz diken, üçkağıtçılık peşinde koşan insanların kışkırtmalarına müsaade etmeyelim. Bu tür olayları kesinlikle onaylamadığımızı, olaylara karışanlara en ağır şekilde cezaları verdiğimizi ve vereceğimizi belirtmek isterim.”