“Depremzedelerden bıçak parası mı isteniyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Depremzedelerden bıçak parası mı isteniyor”

Depremzede yurttaşlar, ameliyat durumunda bazı doktorlar tarafından kendilerinden 20-25 bin lira bıçak parası istendiğini verilmediği takdirde de ameliyat yapılamayacağı iddiasında bulundu.  Samandağ Devlet Hastanesi’nde depremzede yurttaşlardan gelen şikayetler üzerine DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

“Depremzedelerden bıçak parası mı isteniyor”


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Samandağ Devlet Hastanesi’ne dair yurttaşlardan kendisine iletilen sorunlara ilişkin, “Depremin izlerini hala yüreğinde taşıyan depremzede Samandağ halkından tarafımıza; Devlet Hastanesi’nde bazı doktorlar tarafında kendilerinden rüşvet istendiği yönünde şikayetler iletilmiştir. Ameliyatlar için bazı doktorların 20 ila 25 bin lira arasında bıçak parası talebinde bulundukları, verilmemesi durumunda ameliyatı gerçekleştiremeyeceklerini söyledikleri belirtilmiştir. Bazı doktorların da tıbbi medikal firmalarla fiili ortaklık kurduğu ve bu ortaklık üzerinden depremzede hastalara ürün satışı gerçekleştirerek para kazanıldığı vurgulanmıştır. Yine hastalar daha hastaneden çıkmadan bu tıbbi medikal firmalar tarafından aranıp ürün satmaya çalıştıkları ve hastanın iletişim numaralarının da doktorlar tarafından işletmelere verildiği iddia edilmiştir. Ayrıca araştırılması gereken konulardan bir diğeri ise; hastane etrafında açılmış olan bu işletmeler, Samandağ Belediyesi tarafından kaçak ve mühürlü olarak gösterilmiş olmasına rağmen Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün işletmelere ruhsat vermiş olduğu iddiasıdır. İnsanların, sağlık hakkının suistimale açık hale getirilmemesi için Bakanlığınızın söz konusu iddiaları aydınlatmak amacıyla bir an evvel gerekli çalışmaları yapması elzemdir” açıklamasını yaptı.

 Milletvekili Bozan, Bakan Memişoğlu’na yanıtlaması üzerine şu soruları sordu:

 “Yoğun şikayetlerin söz konusu olduğu Samandağ Devlet Hastanesi’nde gerekli denetimler en son hangi tarihte yapılmıştır?

Devlet hastanesinde hasta ve yakınlarından ameliyat parası talebinde bulunduğu iddia edilen doktorlarla ilgili ne tür bir çalışmanız söz konusudur?

Doktorların filli ortaklık kurdukları iddiası üzerinden hasta bilgilerinin tıbbi medikal firmalarına paylaşılması KVKK’ya göre suç değil midir?

Hastane etrafındaki söz konusu tıbbi medikal firmalarının kaçak olduğu iddiasıyla ruhsat durumlarının araştırılması ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu iddiaların merkezine alınmış olması sebebiyle ne gibi çalışmalar gerçekleştirmeyi düşünüyorsunuz?

Mağduriyet yaşadığını ifade eden depremzede hastaların mağduriyetlerinin giderilmesi için nasıl bir çalışma başlatmayı düşünüyorsunuz?” (Haber Merkezi)