Tarsus Hanım Evi 2 bin kadını ağırladı | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus Hanım Evi 2 bin kadını ağırladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Tarsus Hanım Evi, kadınların uğrak adresi olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, kırsal mahallelerde yaşayıp, ilçe merkezindeki işlerini halletmeye gelen kadınlar için hizmete açtığı Tarsus Hanım Evi, açıldığı günden bu yana yaklaşık 2 bine yakın kadını ağırladı.

Tarsus Hanım Evi 2 bin kadını ağırladı


Tarsus’un Şehit Mustafa Mahallesi’nde yer alan Hanım Evi, hafta içi her gün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Özellikle uzak ilçelerde ve kırsal bölgelerde yaşayan kadınların merkezde dinlenerek, kaliteli zaman geçirip, aynı zamanda da sosyalleşebildikleri bir ortam olan ‘Hanım Evi’ kadınlara ev konforunda hizmet vermeyi sürdürüyor.

Hastane veya çarşıdaki işlerini halletmek için merkeze gelen, merkezdeki işlerini hallettikten sonra otobüslerinin saatini beklemek zorunda kalan kadınların bu süreyi değerlendirebileceği ve beklerken dinlenebileceği Hanım Evi, kadınlara ev konforunda hizmet sunuyor. Çocukları ile birlikte de Hanım Evi’ne gelebilen kadınlar, burada rahat rahat dinlenebilme fırsatı buluyor. Hanım Evi’nin içerisinde yer alan televizyon izleme, kitap okuma, dinlenme alanlarının yanı sıra, etkinlik salonu ile bebek emzirme ve bezlerini değiştirme odası da bulunuyor.

Yaz aylarında da kadınlara Hanım Evi’nde limonata, dondurma, kuru pasta ve çay ikramı da yapılıyor. Ücretsiz bir şekilde verilen hizmet sayesinde işlerini halletmek için merkeze gelen kadınlar nefes alıp, soluklanma fırsatı da elde ediyor. Hanım Evi, 2023 yılı Eylül ayından bu yana kadınlara hizmet vermeye devam ediyor.

 

TOPÇUPARLAK: “2023 YILI EYLÜL AYINDAN İTİBAREN 1500-2000’E YAKIN MİSAFİR AĞIRLADIK”

 

Tarsus Hanım Evi Sorumlusu Nurşan Topçuparlak, Hanım Evi hakkında bilgiler verirken, “2023 yılı Eylül ayından itibaren 2 bine yakın misafir ağırladık. Kırsal kesimden gelen kadınlar dışarıda kalmamak adına burada çaylarını, kahvelerini içiyorlar, sosyalleşiyorlar, anneler bebekleriyle birlikte geliyorlar. Erkekler de eşlerini bırakıyorlar, çarşıdaki işlerini hallettikten sonra gelip eşlerini alıyorlar. Genelde gelen kadınlar; ‘Bir misafirliğe bir eve gitsek, 1 gün, 2 gün, 3 gün ağırlayabiliyor’ diyorlar, ama buranın etkinliğinin kendileri için daha iyi olduğunu söylüyorlar. Kadınlar evlerinde gibi mutlular. Dışarıda sıcakta kalmamak adına buraya geliyorlar. Limonatalarını, dondurmalarını yiyorlar ve sosyalleşiyorlar” dedi.

 

KADINLAR ‘HANIM EVİ’NDEN MEMNUN

 

Hanım Evi’ni kullanan kadınlardan Gönül Mete, “Çarşıya çıktığım zaman dinlenmek için buraya geliyorum, oturuyorum. Çok güzel bir yer. Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. Hanım Evi açılmadan önce bu tarzda dinlenecek bir yerleri olmadığını anlatan Mete, “Şimdi dışarıya çıktığımız zaman dinlenecek bir yerimiz oluyor. Her şeyimiz güzel, çok memnunuz. Ben evimde nasıl rahat ediyorsam burada da rahat oluyorum. Çalışanlar da güler yüzleriyle memnun ediyorlar. Başkanımızı çok seviyoruz, iyi ki Başkanımız olmuş” diye konuştu.

‘Giritli Köyü’ olarak bilinen Bağcılar İhsaniye Mahallesi’nden gelen kadınlardan Hatice Yıldız da, “Oradan her geldiğim zaman buraya mutlaka uğruyorum. Burası benim için bir dinlenme alanı. Mesela dolmuş saati denk gelmiyor, buraya geliyorum, çayımı, kahvemi içiyorum, dinleniyorum, sohbet ediyoruz, çok güzel karşılanıyoruz, izzet-i ikramda hiçbir kusur yok. Burası bizler için çok iyi oldu. Köyden gelenlere de tavsiye ediyorum. Gelenler gayet memnun” dedi.

Zekiye Yolbüken de Hanım Evi’nden çok memnun olduklarını ifade ederek, “Burası kadınlar için çok güzel oldu. Çarşı dönüşü veya bir işimiz olduğu zaman dışarıda alışverişimizi yapıyor, gelip burada dinleniyoruz, çayımızı, kahvemizi içiyoruz. Çok memnunuz. Burada her şey düşünülmüş. Lavabomuz, mutfağımız, çocuklar için alt açma ve emzirme odamız var. O kadar rahat ki, insan buraya huzur içinde geliyor. Vahap Başkanımızın da yolu açık olsun” diye belirtti.

Aliefendioğlu Mahallesi’nde yaşadığını anlatan Leyla Diver ise “Bizim için iyi oldu burası. Sıcaktan korunuyoruz. Çalışanların hepsi güler yüzlü ve çok iyi karşılanıyoruz. Çarşıya, hastaneye veya alışverişe geldiğimizde vaktimizi burada geçiyoruz” dedi.

Hanım Evi’nden yararlanan kadınlardan Gül Ayşe Yılmaz, çarşıya geldiğinde ve alışveriş yaptığında yorulduğunu ve dinlenmek için de buraya geldiğini anlattı. (Haber Merkezi)