Çakmak çakmak, gümbür gümbür | Güney Gazetesi Mersin

Çakmak çakmak, gümbür gümbür

ÇBK Mersin yaptığı transferlerle Türkiye Kadınlar Basketbol Süper ligi ve Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi’nin parlayan yıldızı oldu. Genel Menajer Aslı İnceer, 4 kulvarda şampiyonluk hedeflediklerini belirterek, “Hedeflerimiz doğrultusunda kadro kurduk” dedi.

Çakmak çakmak, gümbür gümbür


HASAN KÜÇÜK

Geçen yıl Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ve final foura ev sahipliği yaptığı Kadınlar Avrupa Ligi’nde istediği başarıyı yakalayamayan ÇBK Mersin önemli transferlere imza atarak bu sezon işi sıkı tutuyor.

Kanada milli takımını da çalıştıran İspanyol Víctor Lapeña’yı başantrenörlüğe, yardımcı antrenör olarak ise yine İspanyol teknik adam Santiago Pérez Beltrán’ı göreve getiren Turuncu Siyahlılar oyuncu kadrosunda ise önemli değişikliklere gitti. Fenerbahçe’nin yıldızları Natasha Howard ile Yvonne Anderson’u kadrosuna katan ÇBK Mersin, Eurolig ekibi Girona’dan Regan Magaratiy, Bologna’dan Iliana Baida Rupert, Asvel Feminin’den Marine Fauthoux ile Marine Johannes , London Lions’tan Karlie Samuelson ve Dynamo Kursk’tan Kayla Thornton’u renklerine bağladı. Turuncu Siyahlıların yabancı kadrosundaki İspanyol oyuncu Maria Araujo’nun sözleşmesi ise devam ediyor. ÇBK Mersin’in yabancı kadrosundaki oyuncu sayısı 9’a ulaştı.

ÇBK Mersin’de Türk oyuncu olarak ise Asena Yalçın, Sinem Ataş ve Derin Yaya’nın sözleşmesi devam ediyor. Kiralık olarak geçen sezonu Beşiktaş'ta geçiren Şuğranur Sönmez ile Nesibe Aydın'da kiralık oynayan İlayda Güner ve Şevval Akalan da takıma döndü.

 

“4 KULVARDA ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ”

ÇBK Genel Menajeri Aslı İnceer GÜNEY’e yaptığı açıklamada, 1 Ağustos’ta yerli oyuncuları ile top başı yaptıklarını hatırlatarak şunları söyledi: “10 günlük çalışmanın ardından antrenmanlara 5 gün ara verdik. Yerli oyuncularımız cuma günü çalışmalara yeniden başlayacak” dedi. İspanyol yardımcı antrenör Santiago Pérez Beltrán’ın 18 Ağustos’ta baş antrenör Víctor Lapeña’nın ise 26 Ağustos’ta takımın başına geçmesinin ardından yabancı oyuncuların ise 1 Eylül’e kadar takıma katılacağını ifade eden İnceer şunları söyledi: “Kadınlar Avrupa Ligi’nde ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde şampiyon olmak istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Kupasını almak istiyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda iyi bir kadro iyi bir ekip kurduk. Bu sene kadromuz çok kuvvetli. Geçen yıl Kadınlar Avrupa Ligi’nde final foura ev sahipliği yaptık ama sonunu getiremedik. Bu yıl 4 kulvarda da şampiyon olmak istiyoruz.”