Belediyenin kurs merkezinden üniversiteye | Güney Gazetesi Mersin

Belediyenin kurs merkezinden üniversiteye

Hayallerindeki üniversiteleri ve bölümleri kazanmak için Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde ücretsiz ve nitelikli eğitime ulaşarak geleceğe güvenle bakıyor. Mersin genelinde 4 bin 250 YKS öğrencisine sene boyu eğitim veren Büyükşehir Kurs Merkezi öğretmenleri, birbirinden seçkin bölümlere yerleşen 1672 öğrencinin gururunu yaşıyor.

Belediyenin kurs merkezinden üniversiteye


Hayallerindeki üniversiteleri ve bölümleri kazanmak için Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde ücretsiz ve nitelikli eğitime ulaşarak geleceğe güvenle bakıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kurs Merkezleri’nin başarı oranı, profesyonel eğitim ve öğretim kadrosu ile günden güne artarken, dezavantajlı bölgelerde yaşayan aileler ve öğrenciler için de umut ışığı oluyor.

Zorlu bir sınav senesini geride bırakan öğrencilerin bazıları hayalleri olan üniversite ve bölümlere yerleşirken, yerleşemeyenler de hayallerine bir adım daha yaklaştı. Mersin genelinde 4 bin 250 YKS öğrencisine sene boyu eğitim veren Büyükşehir Kurs Merkezi öğretmenleri, birbirinden seçkin bölümlere yerleşen 1672 öğrencinin gururunu yaşıyor. Her yıl başarı oranını katlayan Büyükşehir sayesinde Mersin’de yaşayan öğrenciler ve veliler geleceğe güvenle bakıyor.

 

 “BU YIL 1672 ÖĞRENCİMİZ ÜNİVERSİTELİ OLDU”

 

Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) olduğu gibi, YKS’de de iyi bir başarı ivmesi kazandıklarını kaydeden Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Bu mutluluğu, tüm eğitim hizmetleri çalışanları olarak yaşıyoruz. Bu yıl kurs merkezlerimizde 4 bin 250 öğrencimiz YKS’ye hazırlandı. 1672 öğrencimiz şimdi üniversiteli oldu. İlgi gören tıp ve diş hekimliği gibi bölümlere yerleşen öğrenci sayımızın, geçen yıllara göre artması da bizi ayrıca mutlu etti” sözlerine yer verdi.

Başarılarının temelinde öğrenci, veli ve öğretmenler arasındaki iletişimin olduğunu belirten Karakuş, “Bu üçlü birlikteliği çok iyi bir şekilde sağlıyoruz. Zorlu bir süreçte ailelerimizin ve öğrencilerin yanında oluyoruz. Süreç sonunda bu başarıyı gördükten sonra, bizler de bu mutluluğu yaşıyoruz” dedi.

Yeni dönem kursların YKS için 26 Ağustos’ta, LGS için ise 2 Eylül’de başlayacağını sözlerine ekleyen Karakuş, “Öğrencilerimiz bu yıl da ücretsiz kitaplardan, denemelerden, yaprak testlerden yararlanacaklar. Sene sonunda eminiz ki, onlar da istediği liseleri ve üniversiteleri kazanacaklar” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)