Matematikte Mersin’in gururu oldu | Güney Gazetesi Mersin

Matematikte Mersin’in gururu oldu

Yenişehir İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ezel Ali Altın, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Matematik Yarışması’nda (World Mathematics Invitational) kendi yaş grubunda dünya ikincisi oldu.

Matematikte Mersin’in gururu oldu


Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Dünya Matematik Yarışması'na 22 ülkeden 936 öğrenci katıldı. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerin dereceye girmek için rekabet ettiği yarışmada Mersinli öğrenci Ezel Ali Altın, gümüş madalya alarak dünya ikincisi oldu. Yarışmanın sonunda arkadaşları ile Türk bayrağı açan Ezel Ali Altın, “Büyüyünce bilim insanı olmak istiyorum” dedi.

Geçen yıl Güney Kore'de düzenlenen Dünya Matematik Yarışması'na da katılarak başarı madalyası kazanan Ezel Ali Altın, matematiği çok sevdiğini belirterek, "Bundan sonraki sınavlara katılmaya devam edeceğim. Asla pes etmeyeceğim. Büyüyünce hedefim, bilim insanı olmak. Kendime rol model olarak ünlü fizikçi ve kozmolog Stephen Hawking'i seçtim. Onun gibi başarılı bir insan olmak istiyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)