Resimlerini sokak hayvanları için bağışladı | Güney Gazetesi Mersin

Resimlerini sokak hayvanları için bağışladı

Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği sertifika töreni, kursiyer Elanaz’ın yaptığı duygu yüklü konuşma ve anlamlı bağışıyla hafızalarda yer etti. Elanaz Gülpınar, sokak hayvanlarına dair uygulanan kararın üzdüğünü ve kurs süresince yaptığı resimlerden elde edeceği geliri sokak hayvanları için mama temini amacıyla Tarsus Belediyesi’ne bağışlayacağını açıkladı. Bu anlamlı hareketiyle törende büyük alkış toplayan Elanaz “Kanunları kim yapar biz bilmeyiz. Bizler geleceğe umutla bakmak için nefes alan çocuklarız. Bizleri bu süreçte en çok üzen sokak hayvanlarına dair uygulanan kararlardır” dedi.

Resimlerini sokak hayvanları için bağışladı


Tarsus Belediyesi’nin sertifika töreninde Elanaz’ın konuşması, en dikkat çekici an olurken, genç kursiyerin duyarlılığı ve sosyal sorumluluk bilinci, tüm katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.

Belediye Başkanı Ali Boltaç, Elanaz’ın bu davranışından büyük gurur duyduğunu ifade ederek, Tarsus’un geleceği için umut verici bir adım attığını dile getirdi.

 

“BU KARAR BİZLERİ ÜZDÜ”

 

Sokak hayvanlarına destek amaçlı resim gelirlerini vereceklerini ifade eden Kursiyer Elanaz Gülpınar, “Ben yaklaşık 3 aydır yaz kurslarında resim eğitimi alıyorum. Buradan resim eğitimi alan arkadaşlarımın bir sözcüsü olarak bulunuyorum. Sayın Başkanımız, Abimiz Ali Boltaç, bugün bizim adımıza olan anlamlı sergiyi gezerken hissedeceksiniz. Kanunları kim yapar biz bilmeyiz. Bizler geleceğe umutla bakmak için nefes alan çocuklarız. Bizleri bu süreçte en çok üzen sokak hayvanlarına dair uygulanan kararlardır. İçimiz acıyor, ama sizin bu canlara sahip çıkmanıza seviniyoruz. Bu vesile ile resim kursuna gelen 45 öğrenci olarak yaptığımız ve dost olarak gördüğümüz hayvanları resmettiğimiz tuvalleri sokak hayvanlarına destek amaçlı satışa çıkarıyoruz. Toplanan parayı bağışlayıp sokak kedi ve köpeklerini beslemenizi istiyoruz” dedi.

 

BAŞKAN BOLTAÇ SÖZ VERDİ

 

Kursiyer Elanaz’a söz veren Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç “Çıkan yasa siz gençlerimizi üzüyor, ama merak etmeyin Tarsus adı altında konuşuyorum. Tarsus Belediye Başkanınız Ali Boltaç, bu hayvanların kılına zarar gelmemesi için elini değil, gövdesini taşın altına koyacak.  Bu da benim size sözüm olsun” diye konuştu. (Haber Merkezi)


  Resimlerini sokak hayvanları için bağışladı