Toroslar zabıtasından pastanelere sıkı denetim | Güney Gazetesi Mersin

Toroslar zabıtasından pastanelere sıkı denetim

Toroslar Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi için gıda üretimi yapan işletmelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Toroslar zabıtasından pastanelere sıkı denetim


Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda, ilçe genelindeki pastane ve unlu mamul imalathanelerini tek tek inceledi.

Gramaj, fiyat tarifesi, ruhsat ve hijyen kuralları konusunda denetimlerini gerçekleştiren ekipler, gerekli kurallara uymayan işyerlerine de uyarılarda bulundu.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, mamullerin daha sağlıklı ve temiz koşullarda üretilmesi için denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.

Başkan Yıldız; “İlçemizde faaliyet gösteren tüm fırın, pastane ve imalathaneler zabıta ekiplerimiz tarafından düzenli olarak denetimden geçiyor. Bu denetimlerle amacımız iş yerlerine ceza yazmak değil, yurttaşlarımızın sağlığını, huzurunu ve esenliğini korumaktır. Eksikleri bulunan esnaflarımıza da uyarılarda bulunarak, eksiklerini gidermeleri noktasında süre veriyoruz. Toroslar Belediyesi olarak halkımızın sağlığını tehlikeye atacak her türlü olumsuzlukların takipçisi olacağız. Kurallara uyan esnafımıza da teşekkür ederiz” dedi. (Haber Merkezi)