Müjde mi şaka mı? | Güney Gazetesi Mersin

Müjde mi şaka mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Emekliler Yılı kapsamında emeklilerin halk plajlarında şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz kullanabileceğini açıkladı.

Müjde mi şaka mı?


ELVAN KONUK

Hayata geçirilen hizmeti X'ten duyuran Bakanlık, "Emeklilerimiz için yeni bir müjde! Emekliler Yılı kapsamında halk plajlarımızda emeklilerimize özel yeni bir hizmet sunuyoruz. Halihazırda girişleri ücretsiz olan halk plajlarımızda artık şezlong ve şemsiye de emeklilerimize ücretsiz olarak sunulacak” ifadelerini kullandı.

Paylaşımın altına yorum yazan çok sayıda kişinin tepkisi ise sert oldu. Emekli maaşının barınmaya dahi yetmediği vurgusunun yapıldığı yorumlarda verilen müjde ‘şaka’ olarak yorumlandı.

Bakanlığın müjdesine şöyle yorumlar yapıldı:

“Ne güzel dalga geçiyorsunuz insanlarla. İnsanlar kiralarını ödeyemez hale geldiler. Kira yardımı yapmaktan dahi acizsiniz. Ücretsiz şezlong öyle mi?”

“Tövbeler tövbesi ya, insan ne diyeceğini bilemiyor vallahi. Bu insanlar ev kirası altında eziliyor fırınlardan bayat ekmek soruyor, insanların haklarını verin kâfi.”

“Dalga mı geçiyorsunuz?”

“Saf ve sefalet içinde sürünen, ay sonunu getiremeyen emeklilere şaka yapıyorsunuz herhalde sayın bakan.”

“Şezlong şemsiye yeniyor mu? Gece altında uyuyabiliyorlar mı? Emekli maaşı ile şezlong şemsiye olan yerlere ulaşım, orada konaklama, yiyecek içecek giderleri karşılanabilir mi?”