“Bırakın tatile gitmeyi, minibüse<br>binecek koşullarımız ortadan kalktı” | Güney Gazetesi Mersin

“Bırakın tatile gitmeyi, minibüse
binecek koşullarımız ortadan kalktı”

Hükümetin emekliler yılı olarak ilan ettiği 2024 yılının daha çok emeklileri süründürme yılı olduğunu söyleyen 2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, şezlong açıklamasının gündemi değiştirmek üzerine yapıldığını söyledi.

“Bırakın tatile gitmeyi, minibüse<br>binecek koşullarımız ortadan kalktı”


ELVAN KONUK

Kurt, “Bizim bırakın tatil bölgelerine gitmeyi bizim evden çarşıya minibüse binecek koşullarımız ortadan kalktı. Kiramızı ödeme noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Kiramızı ödeme noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Belediye otobüslerine binme, belediye aylık abonman biletlerini alma noktasında sıkıntılarımız varken bizleri bu şekilde sanki çok iyiymişiz, rahatmışız, her gün tatil beldelerinde tatil yapan emeklilermişiz gibi, bize oralarda güzellikler yapıyorlarmış gibi algıyla toplumsal baskıyı azaltmaya yönelik bir durum. Biz hastanelere gidemiyoruz, hastanelerde sıra bulamıyoruz. Aylarca telefon kuyruklarında randevu almaya çalışıp muayene olmayı beklerken ilaçlarımızı alamazken bu şekilde bir yaklaşımı bizimle dalga geçmek olarak algılıyoruz, bu tip karar alanları da şiddetle kınıyoruz” dedi.

Tatilin hayalini dahi kuramadıklarına dikkat çeken Kurt, “Bizim insanca yaşama yetecek koşullara kavuşmamız gerekiyor, beslenmemiz, barınmamız, elektrik, su ve sağlık giderlerimizi karşılayacak bir gelirimizin olması gerekiyor. Biz bunları talep ediyoruz. Onlar da gidin ‘KYK yurtlarında barının, gezin tozun’ diyorlar ama gezecek tozacak ne mealimiz var ne mecalimiz var. 12 bin 500 lirayla yaşamın olmayacağını saray da biliyor ama ne yazık ki algı yönetiyorlar. Tatile gidemiyoruz ki tatilin hayalini de kuramıyoruz. Tatile gidebilelim de kumsalda da kumda da tatil yapabiliriz ama bizim tatil beldesine gidecek paramız yok” diye konuştu.