“Şezlong müjdesi ikili bir nitelik taşıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Şezlong müjdesi ikili bir nitelik taşıyor”

Bakanlığın verdiği şezlong müjdesini yorumlayan 2021 Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat, “İkili bir nitelik taşıyor bu. Bir taraftan dalga geçiyor ama bir taraftan da bizi sermayenin en ucuz şekliyle hizmetine sunuyor” dedi.

“Şezlong müjdesi ikili bir nitelik taşıyor”


ELVAN KONUK

2021 Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat, daha önce verilen ‘KYK yurtlarını emeklilerin ücretsiz kullanması’ ve ‘10 bin liranın altında kalan maaşlara 2 bin 500 liralık zam’ müjdelerini hatırlattı, şezlong açıklamasının üçüncü müjde olduğunu dile getirdi. 

Toplumun tüm kesimlerinde yoksulluğun tavan yaptığını, iktidarın rejim yönetemez duruma geldiğini ifade eden Canpolat, “İlginçtir müjdeyi veren Turizm Bakanı. Şu an ülkemizde rejimin yarattığı kriz nedeniyle tüm alanlar çalışamaz hale geldi. Şu anda yerli turizm durmuş vaziyette, yabancı turistler de gelmiyor. Biz emeklilerin sokağa çıkamamamıza rağmen, gıdaya ulaşamamamıza rağmen, kirayı ödemememize rağmen, ciddi anlamda yaşamımızı idame ettiremememize rağmen bize kalkıyor diyor ki ‘şezlonglar emeklilere ücretsiz.’ Bu aslında bizi sermayenin hizmetine en ucuz şekliyle sunma. Yani ben şezlongu beleş alacağım ama oraya gideceğim. İkili bir nitelik taşıyor bu. Bir taraftan dalga geçiyor ama bir taraftan da bizi sermayenin en ucuz şekliyle hizmetine sunuyor. Müjde diye sunduğu şey aslında sermayenin bir taşla iki kuş vurması gibi bir anlam içeriyor” şeklinde konuştu.