Tarsus komada | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus komada

Sarı Lacivertlilerin Başkanı Cem Kavalcı, kulübün kapısına kilit vurma aşamasında olduklarını söyledi

Tarsus komada


HASAN KÜÇÜK

Yasadığı maddi sıkıntıdan kurtulamayarak iki sezon üst üste küme düşen ve bu yıl ise Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele edecek olan Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı takımı zor günlerin beklediğini söyledi.

Şelale Aile Çay Bahçesi’nde basın toplantısı düzenleyen Kavalcı takımın içinde bulunduğu durumu anlattı. Maddi destek verilmediği takdirde Atatürk’ün kurduğu Tarsus idman Yurdu'nun kapısına kilit vurulmasının artık an meselesi olduğunu vurgulayan Kavalcı, seçim öncesi ve sonrası Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç'ın verdiği sözleri yerine getirmediğini öne sürdü.

Kavalcı, “Tarsus Belediye Başkanı ile görüştük. Defterlerimizi verdik ve borçlarımızı söyledik. Daha önce destek olacağını söylemişti ancak daha sonra başkan yardımcısına destek olamayacaklarını söylemiş. Tarsus İdman Yurdu’nu daha önceki belediye başkanının belirlediği yönetim batırdı. TİY Atatürk’ün kurduğu takım. Bu takım giderse Mustafa Kemal Atatürk’ün kemikleri sızlar. Acı günler yaşıyoruz. Tarsus’u güçlü bir şekilde ayağa kaldırmamız için Belediye Başkanının işe elini sokması lazım. Belediye başkanı talip olursa biz ceketimizi alır gideriz. Tarsus İdman Yurdu sahipsiz. Burada sözüne itimat ettiğimiz bir tek Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer var. Verdiği sözleri bugüne kadar hep yaptı” ifadelerini kullandı.

Takımın borçları hakkında bilgi veren Kavalcı, “15 milyon 600 bin futbolculara borcumuz var. Kasamızda 7-8 milyon para olsa ve oyuncu ile pazarlık yapsak bu borç biter. 5 buçuk milyon SSK borcumuz var. 7 milyona yakın şahıslara borcumuz var. Şahıslar bunu istemiyor. Personele de 1 buçuk milyona yakın borcumuz var” ifadelerini kullandı.  

 

“TALİPLİ ÇIKARSA CEKETİMİZİ ALIR GİDERİZ”

Antalyaspor’un başkan vekili Deniz Ali Yeşil ile takıma destek olması için görüşürlerken belediye başkanına yakın olduğunu söyleyen 2 kişinin arayarak yardım edilmemesini istediğini iddia eden Kavalcı şunları söyledi: “Sponsorumuz hazır. Belediye Başkan ile görüşecektik randevu verilmedi. Bir hoca ile anlaştık. Transfer görüşmelerimiz var. Bütçe oluşturalım diyoruz ama belediye destek vermezse işimiz zor. 12-13 milyon ile bütçe ile bu işi götürürüz. Durumunuz önümüzdeki hafta netlik kazanacak. Talipli çıkarsa ceketimizi alır gideriz. Önümüzdeki günlerde kaymakamımız, siyasi ilçe başkanları ve STK temsilcileri ile görüşeceğiz. Sponsorumuz var. Olmazsa kaymakama anahtarı teslim edeceğiz. Lige katılım payını ödedik. Lige çıkacağız. Hocayı ve takımı toplayıp antrenmanlara başlama kalıyor. Bunu artık biz mi yaparız yoksa bizden sonrakiler mi yapar bilmiyoruz. Transfer çalışmasını bütçeyi görüştükten sonra bakacağız. Tarsus burayı hak etmiyor. Atatürk’ün bıraktığı eser kaybolmasın. Vahap Seçer’den destek bekliyoruz.”