Kadınlar, Mersin’i yeniden keşfediyor | Güney Gazetesi Mersin

Kadınlar, Mersin’i yeniden keşfediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin merkezde yaşayan kadınların kentin farklı noktalarında yer alan tarihi ve ören yerlerini görmelerini sağlayan organizasyonlarından ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’ nın yeni adresi Tarsus Darıpınarı Mahallesi oldu. İlk olarak Darıpınarı’nı gezen ve piknik yapan kadınlar, yöre halkının üretici stantlarını gezerek alışveriş yaptı. İlçenin yeşil ortamı ve serin havasına hayran kadınlar, Karageçit mevkiinde doğa turu yaptı.

Kadınlar, Mersin’i yeniden keşfediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirdiği kültür gezilerinin bir parçası olan ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’ nın yeni durağı Tarsus İlçesine bağlı Darıpınarı Mahallesi oldu. Etkinliğe; merkezden Akbelen ve Bahçelievler Mahallesinden kadınların yanı sıra STK temsilcileri ve Tarsus’tan üretici kadınlar katıldı. 

Merkezde yaşayan kadınların Mersin’in tarihi ve ören yerlerini keşfederek şehre farklı bir gözle bakmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen gezide kadınlar, ilçe ile özdeşleşen Toros Dağları’nın doğal güzellikleri yakından tanıma fırsatı buldular.

Buluşma kapsamında önce piknik yapan kadınlar, yöre halkının üretici stantlarını gezerek organik ürünlerden incir, elma, kızılcık, şeftali, hurma, meyve kuruları gibi ürünler satın aldı. Darıpınarı’nın yeşil ortamı ve serin havasına hayran kadınlar, Karageçit mevkiinde eşsiz bir doğa turu yaparak gezilerini sonlandırdılar. 

 

 “ÜRETİCİ KADINLARI DESTEKLİYOR, YÖRESEL ÜRÜNLERİ TANITIYORUZ”

 

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan Burcu Sert, ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’ kapsamında merkezdeki kadınları ilçelerde misafir ederek köylerdeki üretimle tanıştırdıklarını ifade etti. Büyükşehir olarak köylerde üretim yapan üretici kadınları da bu sayede desteklediklerini aktaran Sert, “Bu sayede projemiz kapsamında köyde yetişen ürünlerimizi de tanıtmış oluyoruz. Buluşmamızın bir diğer amacı da merkezde bulunan alanları gezdirmek. Misafirlerimiz Karageçit’te kısa bir doğa yürüyüşü de yaptılar. Kadınların hem sosyalleşmelerini sağladığımız hem de temiz ve sağlıklı gıdaya ulaştırmak amaçlı yaptığımız buluşmalarımızın devamı gelecek” dedi.

 

“KADINLAR HEM SOHBET EDİP KAYNAŞTI HEM DE KÜLTÜRLERİNİ PAYLAŞTI”

 

Etkinliğin kadınların sosyalleşmesine katkı sunduğunu ve güzel bir gün geçirdiklerini belirten Akbelen Mahallesi Muhtarı Merve Meral İnce, “Harika bir gezinin ardından Tarsus’un güzel bir köyünü gezdik. Karageçit’te yürüyüş yaptık. Kadınlarla sohbet edip, sosyalleştik. Birbirimizle kaynaştık. Bilmediklerimizi, öğrenmek istediklerimizi, kültürlerimizi paylaştık” diyerek bu imkanı yaratan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. (Haber Merkezi)