Tarsus’ta 820 çocuk güvenli suyla buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus’ta 820 çocuk güvenli suyla buluştu

Tarsus’ta 820 çocuk güvenli suyla buluştu


Tarsus Belediyesi, mahallelerde yüzme imkanı bulamayan çocuklara yönelik anlamlı bir projeye imza attı. Çocukların havuz deneyimi yaşamaları ve güvenli bir ortamda yüzme öğrenmeleri amacıyla hayata geçirilen “Havuzda İlk Kulaç” projesi, dezavantajlı mahalleler ve köylerde büyük ilgi gördü.

 

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, toplam 19 mahallede 820 çocuk, havuzlarda misafir edildi. Bahçe, Girne, Barbaros, Gözlükule, Ergenekon, Yeni Ömerli,  Yenice, Akşemsettin, Şehitler Tepesi, Yeşilyurt, Gaziler, Çavdarlı, Duatepe, Yeşil Mahalle, Öğretmenler, Sayköy, Yeşiltepe, Taşkuyu ve  Eski Ömerli Mahallesi ağırlandı. Bu proje ile çocukların hem su güvenliği konusunda bilinçlendirildiği hem de yaz aylarında serinleyerek eğlenceli vakit geçirmeleri sağlandı.

 

Tarsus Belediyesi, bu tür projelerle sosyal belediyecilik anlayışını pekiştirmeye ve toplumsal dayanışmayı artırmaya devam ediyor. Etkinlikler yaz boyu belirlenen mahallelerde devam edecek.

 

“İLK DEFA HAVUZA YÜZÜYORUM”

Havuzda yüzmekten keyif duyan bir çocuk “Taşkuyu Mahallesi’nden geliyorum. İlk defa havuzda yüzüyorum. Burada arkadaşlarımla beraber eğlenerek vakit geçiriyoruz. Başkanımız Ali Boltaç’ı çok seviyoruz.” diye konuştu.

 

“KENDİSİNE İNANIYOR, GÜVENİYORUZ”

Yeşiltepe Mahalle Muhtarı İbrahim Doğan etkinlikten dolayı teşekkür ederek, “ Öncelikle Belediye Başkanımız Ali Boltaç’a çocuklarımızı Tarsus Su Parkı’nda eğlendirmek adına böyle bir etkinlik oluşturduğu için çok teşekkür ediyorum. Kendisine inanıyor, güveniyoruz.” dedi.

 

“30 ÇOCUK VE AİLELERİYLE BİRLİKTE BURADA EĞLENMEYE GELDİK”

Havuz etkinliğinin faydalı olduğunu dile getiren Sayköy Mahalle Muhtarı Rıza Türkmen,  “Bugün çocuklar için yapılan havuz etkinliğine katılım sağladık. Köyümüzden yaklaşık 30 çocuk ve aileleriyle birlikte burada eğlenmeye geldik. Kırsal mahalle olarak kısıtlı ortamlarda çocuklarını getiremeyen ailelerimiz var.  Başkanımız bizleri davet ederek, hem ikramda bulunuyor, hem de çocuklarımızın güzel bir şekilde eğlenmesini sağlıyor.” diyerek teşekkürlerini iletti.

 

“TÜM ÇOCUKLAR EŞİT ŞARTLAR ALTINDA AYNI ANDA HAVUZA GİRİYORLAR”

Çocuğunu havuza getiren bir veli “ Böyle bir etkinlik düzenlediği için Ali Boltaç Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü mahallemizde denize veya havuza gidemeyen, imkânı olmayan ailelerimiz vardı. Bu etkinlik sayesinde tüm çocuklar eşit şartlar altında aynı anda havuza giriyorlar.” diye ifade etti. (Haber Merkezi)