El ele, omuz omuza | Güney Gazetesi Mersin

El ele, omuz omuza

Yeni Mersin İdman Yurdu’nda Teknik Direktörlüğe getirilen Okan Kopan GÜNEY’e açıklamalarda bulundu. Zor günlerin taraftar desteğiyle atlatılacağını vurgulayan Kopan, bazı mevkilerde 4-5 takviyeye ihtiyaçları olduğunu söyledi, Mersinlilere seslendi:

El ele, omuz omuza


HASAN KÜÇÜK

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Yeni Mersin İdman Yurdu’nda yeni teknik direktör Okan Kopan ile yeni sezon hazırlıkları yoğun bir şekilde devam ediyor. Takımın kendi tesislerinde devam eden çalışmalara sözleşmesi devam eden 14 oyuncunun yanında genç takımdan ve denenmek için başka takımlardan davet edilen 35’e yakın futbolcu katıldı. Geçtiğimiz günlerde takımın başından ayrıldığını açıklayan Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın da izlediği antrenman yaklaşık 2 saat sürdü. Düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından gruplara ayrılan futbolcular dar alanda pas çalışması yaptı. Çalışmalar sırasında oldukça hırslı olduğu görülen Teknik Direktör Okan Kopan GÜNEY’e takımın genel durumu, transfer çalışmaları kampla ilgili açıklamalarda bulunarak taraftarlara yanlarında olmaları için çağrıda bulundu. Kopan’ın açıklamaları şöyle:

 

 

“KISA SÜREDE KALKINMAMIZ LAZIM”

“Yeni MİY bildiğim bir camia. Futbolcu ve yardımcı hoca olarak güzel günler gördüm. Burası benim ilk göz ağrım. Şu anda zor günler yaşanıyor. Belirli bir süreç vardı. Başkanlarımız yeteri kadar destek alamadıkları için şikayetçiler, hala öyle. Aslında bu şehrin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ligin başlamasına 15 gün kala 1925’te kurulmuş bir takımın hocası oldum. İşimiz kolay değil çok zor. Ciddi anlamda desteğe ihtiyacımız var. Manevi olarak takımın yanında olunarak takıma destek olunması gerekiyor. Kısa sürede kalkınmamız lazım. Bunun için çok çalışacağız. Oyuncularıma güveniyorum. Geçen seneden kalan birçok kulübün listesinde olan oyuncularım var. Çıkış yapacak oyuncularımız var. Başkanlarımız çalışıyorlar. Bu kulübü layık olduğu onurlu oyuncuları kazandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Hep beraber el ele verirsek iyi günler gelir. Zor bir süreç var. Bunu atlatacağımıza inanıyoruz.”

 

 

 

“4-5 TRANSFER YAPMAMIZ GEREKİYOR”

“Geçen yıldan kalan A takımdan 14-15 oyuncumuz var. Ekonomik sıkıntılar var. Kesin olarak bazı noktalara 4-5 tane transfer yapmamız gerekiyor. Bunları başkanlarımızla değerlendiriyoruz. Genç yetenekli oyuncularda var. Kontenjan sorunları var. Genç, kulübe katkı sağlayacak oyuncuları bulmak lazım. Bunun için başkanlarımız ciddi mesai harcıyorlar. Güzel işler çıkaracağımıza ben inanıyorum.”

 

 

DIŞARIDA YAPILACAK KAMP YARARDAN ÇOK ZARAR VEREBİLİR

“İkinci lig ekipleri ağustos ayının 20’sine kadar kamplarını sonlandırıyor. Bu saatten sonra kampa gitmemizin avantajdan çok dezavantaj olacağını gösteriyor. Kampa gittiğimizde bizim ayarımızda kulüplerle hazırlık maçı yapma şansımız yok. Onun için kendi tesislerimize kapanıp ele ele verip çok iyi çalışarak tabi bu arada 2-3 tane hazırlık maçı yaparak bu açığı bu şekilde kapatarak hızlandırılmış bir periyodla güzel işler çıkaracağız. Yapılacak bir kampın yarardan çok zarar getireceğini düşünüyoruz. Onun için şu anda çalışmalarımızı Mersin’de yapacağız.”

 

 

“MERSİN’DEKİ GENÇ OYUNCULARA BAKIYORUZ”

Şu an antrenmana katılan 35’e yakın oyuncu var. Daha erken bir sezon başlangıcı olmadığı için Mersin’deki gençleri bakmamız için bize gönderiyorlar. Bizde içlerinden 2-3 tane yetenekli oyuncu çıkabilir mi diye düşünüyoruz. Bu tabiki uzun sürmeyecek. Bu işi bir iki gün içinde neticelendireceğiz. Ama 45 gün önceden başlamış olsa idik şu anda bu görüntüyü görmezdiniz.”

 

 

“TARAFTAR DEĞERİMİZDİR”

“Taraftarlarımız bu camianın değerleri. Bu değere bu takımın her zaman ihtiyacı var. Bu camia bu taraftar aklı başındadır. Şu anda en çok yanımızda olmaları gereken bir dönemdeyiz. Kendilerinin yanımızda olacağına inanıyorum. Bunun yanında şehrimizin mülki amirlerinin de yanımızda olacağına inanıyorum. Güzel olacağını düşünüyorum. Verilecek destek ile biz bu yükü kaldıracağız.”