Öğrencinin gündemi barınma ve geçim | Güney Gazetesi Mersin

Öğrencinin gündemi barınma ve geçim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, üniversite öğrencilerinin karşı karşıya olduğu barınma ve geçim sorunlarına dikkat çekerek iktidara acil çözüm çağrısında bulundu.  Kış, artan kiralar, yetersiz yurt kapasiteleri ve mevcut yurtlardaki kötü koşullar nedeniyle öğrencilerin ciddi zorluklarla karşılaştığını vurguladı.

Öğrencinin gündemi barınma ve geçim


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Çocuklarımız büyük bir özveriyle üniversiteye hazırlanıyor, ancak geçim ve barınma kaygılarıyla sınavlarına giriyorlar. Sınavı kazansalar bile, şehir dışında bir üniversite kazandıklarında ailelerine maddi ve manevi bir yük yüklüyorlar” diyerek, bu durumun hem öğrenciler hem de aileler üzerinde yarattığı baskıya dikkat çekti.

CHP’li Kış, ülkenin geleceği olan gençlerin, eğitim hayatlarının en önemli dönemlerinde derin bir çıkmaza sürüklendiğini belirterek “Yetersiz barınma imkanları, öğrencilerimizin eğitimine devam edememesi ve maddi sıkıntılarla boğuşmasına neden oluyor. Bu yükü daha fazla taşımamaları gerektiğine inanıyoruz ve çözüm için TBMM’yi ortak akıl kullanmaya davet ediyoruz” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTELERİ TERK ETTİĞİNİ GÖZLER ÖNÜNE SEREN ÇARPICI RAKAMLAR

 

Son 5 yılda 2.3 milyon üniversite öğrencisinin okulu bıraktığını ve 2023 yılında ise 617 bin 250 öğrencinin eğitimine son verdiğini belirten Kış, bu durumun AKP’nin yanlış ekonomi politikalarının gençlerin hayallerine nasıl ket vurduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Özellikle Mersin’de ve ülke genelinde yurt kapasitelerinin artırılması, mevcut yurtların iyileştirilmesi ve öğrencilere kira destek programlarının acilen başlatılması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

 

YA OKUMAKTAN VAZGEÇİYORLAR YA DA AİLELERİN YANINDA BİR OKUL TERCİH EDİYORLAR

 

Kış, üniversite öğrencileri arasında yaygınlaşan bir eğilimin altını çizerek, “Artan barınma sorunları nedeniyle ya aileleriyle yaşadıkları şehirlerdeki üniversiteleri tercih etmek ya da üniversite eğitiminden tamamen vazgeçmek zorunda kalıyorlar. Özellikle büyük şehirlerdeki üniversiteleri kazanan öğrenciler, KYK yurtlarında yer bulamıyor, özel yurtların yüksek fiyatları ve kiraların astronomik seviyelere ulaşması nedeniyle ciddi zorluklar yaşıyorlar” dedi.

 

BAKANLIĞI VE MİLLETVEKİLLERİNİ ORTAK HAREKET ETMEYE DAVET EDİYORUM

 

Geçen yıl TBMM’de bir komisyon kurulması çağrısında bulunduğunu hatırlatan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, bu çağrısını yenileyerek, “Öğrencilerimizin barınma sorunu, AKP iktidarının 22 yıllık başarısızlığının bir göstergesidir. Bugün, barınma sorununu çözmek ve gençlerimize sadece eğitimlerine odaklanabilecekleri bir gelecek sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Barınma sorununun her yönüyle ele alınması gerekiyor. TBMM’nin asli görevi, bu soruna acil bir çözüm bulmaktır” ifadelerini kullandı.

Kış, bakanlığı ve milletvekillerini bu konuda ortak hareket etmeye ve üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek için adım atmaya davet etti. (Haber Merkezi)


  Öğrencinin gündemi barınma ve geçim