Yörük çadırından üniversiteye | Güney Gazetesi Mersin

Yörük çadırından üniversiteye

Silifke’de yaşayan Sarıkeçili Yörük Mustafa Taş, Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde YKS’ye hazırlanarak hayali olan Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünü kazandı. Silifke’nin merkezine yaklaşık 105 kilometre uzakta Özboynuinceli Mahallesi Susama mevkiinde çadırda yaşayan Taş ailesi ise, oğullarının başarısı ile gurur duyuyor.

Yörük çadırından üniversiteye


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı eğitimde fırsat eşitliğinin bir numaralı göstergesi olan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, verdiği eğitimle gençlerin yolunu açıp, hayallerine ulaşmasını sağlıyor. Sarıkeçili Yörük Mustafa Taş da onlardan biri. Ailesiyle çadırda yaşayan Mustafa Taş, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hazırlandığı YKS’de gösterdiği başarı sayesinde istediği bölüme yerleşerek, hayali olan öğretmenliğe bir adım daha yaklaştı.

 

 

Silifke’nin merkezine yaklaşık 105 kilometre uzaklıkta olan Özboynuinceli Mahallesi Susama mevkiinde yaşayan ailesinin yanına da sık sık giden Taş, çobanlık yapan babasına da yardım etti. Ailesinin yanında keçi otlatıp, peynir yapımına yardım eden Taş’ın sınav süreci çadır, okul, kurs merkezi ve yurt arasında geçti. Yoğun bir sürecin ardından YKS’de gösterdiği başarı hem kendisini hem ailesini hem de onu sınava hazırlayan öğretmenlerini mutlu etti. Kursa kayıt olduğu andan itibaren Taş’ın yanında olan Büyükşehir Belediyesi, hem eğitim hem de sosyal aktivite anlamında destek sağladı. Silifke kurs öğretmenleri sadece Mustafa’yı değil çadıra yaptığı ziyaretleriyle aileyi de yalnız bırakmadı. Aile, tüm desteği için Büyükşehir Belediyesi’ne minnettar.

 

 

“HEDEFİM ÖĞRETMEN OLUP ÜLKEME, ÖĞRENCİLERİME FAYDALI OLMAK”

 

Kurs merkezinin kendisini her yönden beslediğini söyleyen Mustafa Taş, “Özellikle unuttuğum bilgileri hatırlıyordum. Daha iyi bir çalışma ortamı sağladı. Öğretmenlerimiz çok iyiydi. Bizimle çok ilgilendiler. Soru sorduğumuzda hep çok yardımcı oldular” diye konuştu.

Kaldığı yurtta bol bol test çözerek sınava sıkı bir şekilde hazırlandığını kaydeden Mustafa şöyle devam etti:

“Aklıma takılan bir şey olunca not aldım. Kurs merkezindeki öğretmenlerim yardımcı oldu. Sınavım iyi geçti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünü kazandım. Bundan sonraki hedefim öğretmen olup ülkeme, öğrencilerime faydalı olmak. Aileme de yardımcı olmak istiyorum. Okulum bittikten sonra ailem için iyi bir ev yaptırmak istiyorum.”

Mustafa’nın en büyük teşekkürü ise kendisine bu imkanı sağlayan Başkan Seçer’e oldu. Taş, “Bizim arkamızda durduğu için ona yürekten teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)