Çocuklara dondurma sürprizi | Güney Gazetesi Mersin

Çocuklara dondurma sürprizi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik gelenekselleşen dondurma dağıtımlarında yeni durak Mezitli ilçesinin Fındıkpınarı Mahallesi oldu. ‘Vahap Amcayla Tatlı Günler’ aracını gören çocuklar koşarak geldi, yazın kavurucu sıcağında Tarsus’un meşhur limonlu dondurmasıyla serinledi.

Çocuklara dondurma sürprizi


Yaz aylarının kavurucu sıcağında dağıttığı limonlu dondurma ile çocukları sevindiren Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Vahap Amcayla Tatlı Günler’ ekibi, bu kez de Fındıkpınarı’ndaydı. Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Mahallesi’nde yapılan dondurma dağıtımında, aracı gören çocuklar koşarak geldi. Oyunlarına dondurma ile kısa bir mola veren çocukların yüzü güldü.

Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde; özellikle dezavantajlı ve kırsal mahallelerde yapılan ve geleneksel hale getirilen limonlu dondurma dağıtımı kapsamında ekipler, mahalle mahalle geziyor, çocukların gülümsemesine vesile oluyor. Belirli bir program dahilinde mahallelere giden ekipler, özellikle dezavantajlı mahalleleri seçiyor.

Çocukların vazgeçilmezi olan dondurma, ‘Vahap Amcayla Tatlı Günler’ aracıyla Fındıkpınarı’na kadar götürüldü. Mahalle meydanında yapılan dağıtımda hem çocuklar hem de çocuklarına ve torunlarına dondurma almak isteyen yetişkinler aracın etrafını sardı. Dondurmaları eritmeden yiyen çocuklar, hem serinledi hem de yapılan tatlı sürpriz karşısında mutlu oldu. (Haber Merkezi)