Paris’te 3 Mersinli | Güney Gazetesi Mersin

Paris’te 3 Mersinli

Mersinli sporcular Ahmet Kaplan, Muhammet Khalvandi ve Muhammet Atıcı "Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda” Türkiye’yi temsil edecek

Paris’te 3 Mersinli


HASAN KÜÇÜK

 

Fransa'nın başkenti Paris’te 28 Ağustos-8 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak olan "Paris 2024 Paralimpik Oyunları”na sayılı günler kaldı. Mersinli 3 sporcu ise Türkiye’yi Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda temsil edecek olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyor.

Fransa'da geçen yıl yapılan Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden İran asıllı Mersinli sporcu Muhammet Khalvandi, cirit atma F57 kategorisinde 49.98 santimetrelik atışıyla gümüş madalya kazanarak 28 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Paris 2024 Paralimpik Oyunlarına katılmaya hak kazanmıştı. Muhammet Khalvandi, Paris’te ay-yıldızlı formayla madalya kazanmayı hedefliyor.

MUHAMMET ATICI ANNESİNE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAK İSTİYOR

Uluslararası organizasyonlarda elde ettiği başarıyla 28 Ağustos-8 Eylül'de düzenlenecek Paralimpik Oyunları için gülle atma F20 kategorisinde "yüksek performans kotası" almaya hak kazanan 22 yaşındaki Muhammet Atıcı ise 4 yıl önce hayatını kaybeden annesine verdiği madalya sözünü tutmak istiyor. Atıcı,

“azimle, hırsla çalıştım. Paris’te madalya alacağıma inanıyorum. Güzel başarıyla dönmek istiyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağım" dedi.

MERSİN’İN GURURU AHMET KAPLAN

Türkiye'ye Quad Milli Takımı ile dünya ikinciliği kazandıran Quad dünya 6 numarası 22 yaşındaki Mersinli Milli Tenisçi Ahmet Kaplan ise bu yıl katıldığı uluslararası organizasyonlarda 5 şampiyonluk elde ederek Paris 2024 Paralimpik Oyunlarına katılmaya hak kazandı.