“İktidar, halkın malını gasp ediyor” | Güney Gazetesi Mersin

“İktidar, halkın malını gasp ediyor”

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Hatay’ın Defne ilçesinde zeytinliklerini korumak için 28 gündür arazisinde nöbet tutan Çiğdem Arslan’ı ziyaret etti. Bozan, Defne’de iktidar eliyle halkın malının gasp edildiğini söyledi.

“İktidar, halkın malını gasp ediyor”


Çiğdem Arslan, 6 Şubat depreminde hasarlı binasının rezerv alanı uygulamasındaki belirsizliği ile boğuşurken, iktidarın hukuksuzluğu ikinci bir dert olarak omuzlarına yüklendi.

İddiaya göre; Hatay’ın Defne ilçesinin Ballıöz Mahallesi’ndeki arazisine giden Çiğdem Arslan, 150 yıllık 40 zeytin ağacının 32’sinin kesildiğini gördü. Arazisindeki kıyımın sebebini anlamayan Arslan, uğraşları sonucu ağaçların kendinden habersiz bir şekilde TOKİ konutlarına gidecek yol için söküldüğünü öğrendi. Kıyımdan geriye kalan 8 ağacını korumak için ise arazisine çadır kurup 28 gündür direniyor.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Çiğdem Arslan’ı ziyaret etti. Bozan, “Keşke bu yaşanılanlara devletin bir kurumunun ihmali diyebilsek. Bunların hiçbiri ihmal değil, kasıtlı yapılan şeyler. Temel amaç; burada günlük yaşamı olabildiğince zorlaştırıp burada yaşayan yurttaşların buradan çıkmasına neden olmak. Defne’de Defneli kalmasın, Samandağ’da Samandağlı kalmasın istiyorlar. Burada yaşayan bir yurttaş başka bir yere gittiğinde sudan çıkmış balığa benzer. Burada yaşayan yurttaşlar, ‘biz kültürümüzle ancak burada yaşayabiliriz’ diyor” ifadelerini kullandı.

Zeytin ağaçları için direniş nöbetini sürdüren Çiğdem Arslan, kendisine ziyarette bulunan heyeti selamlayarak, “Acil kamulaşma yok. Kamulaştırma kararı da yok. Valiliğin ‘geçici el koyma kararı’ varmış ama bizim bundan da haberimiz yok. 28 gündür hastalığıma rağmen ilkel koşullarda ağaçlarım için mücadelemi veriyorum. Ben bu durumda yaşayamam. Buradan çıkarsam yaşayamam. O yüzden ben burada çadırda ölürüm. Yetkileri yok. Yetkiyi kazandıkları zaman gelsinler kepçeyle çıkarsınlar. Başka çıkarımız kalmadı artık. Çünkü çok yorulduk. Depremden bu yana 18 ay geçti. Biz hangi acıya dayanacağız. Direneceğiz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)