Bir yılda 65 bin ton sıcak<br>asfalt çalışması gerçekleştirildi | Güney Gazetesi Mersin

Bir yılda 65 bin ton sıcak
asfalt çalışması gerçekleştirildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmalarının sonrasında tahrip olan yollarda asfalt işlemlerine de devam ediyor.

Bir yılda 65 bin ton sıcak<br>asfalt çalışması gerçekleştirildi


MESKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’na bağlı Asfalt Şube Müdürlüğü; bakım-onarım faaliyetleri, deplase veya rehabilitasyon çalışmaları sonrasında bozulan yolların kaplamasını, asfalt tamiratını ve yama işlerini de sürdürüyor. MESKİ, 1 Temmuz 2023 tarihinden bu yana Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde toplam 65 bin ton bitümlü sıcak karışım asfalt, 80 bin 700 metrekare sathi kaplama ve 16 bin 300 metrekare parke onarım çalışması gerçekleştirdi.

Ayrıca, TEKSİN üzerinden vatandaş ve birimlerden gelen talepleri de toplayan MESKİ; ilgili bölgelere müdahale ederek, vatandaşların taleplerini hızlıca çözüme kavuşturuyor.

MESKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’na bağlı Asfalt Şube Müdürlüğü’nden Yapı Denetim Görevlisi Gökhan Keklik; “Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar olan büyük bir coğrafyada, Su ve Kanalizasyon İdaremize ait altyapı çalışmaları sonrası tahrip edilen yolların asfaltlama çalışmaları, aralıksız olarak devam etmektedir” dedi.

Aydıncık ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi sakinlerinden Ayten Kuntaş, 15 senedir yapılmayan yolların Başkan Vahap Seçer sayesinde yapıldığını belirterek, “Çok şükür Vahap Başkanımız yolumuzu yaptı. Teşekkür ederiz. İyi ve güzel oldu” ifadelerini kullandı. Aynı mahallede ikamet eden Ayşe Çakır ise, “Yolumuz kışın çamurdan geçilmezdi. Yazın da evimizin içi toz doluyor, kapımızı penceremizi açamıyorduk. Bozuk yoldan dolayı eşimin tekerlekli sandalyesi 2 defa bozuldu. Şimdi daha rahat gider, gelir” dedi.

Silifke ilçesine bağlı Kum Mahallesi sakinlerinden Tamer Büyüksural, “Yıllardır altyapı sorunumuz vardı. Yollarımız çok kötü durumdaydı. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız, altyapı ve sıcak asfalt yapımında bize yardımcı oldu” şeklinde konuştu.

Taşucu Mahallesi sakini Mustafa Yurtkuran, “Yolumuz uzun süredir kullanılmaz durumdaydı. Kasislerin çok olması, insanların araçlarına da çok büyük zarar veriyordu. En büyük zarar da insanlaraydı. Sanki çimento fabrikasının kenarında oturmuş gibiydik. Sürekli toz oluyordu. Müracaat ettiğimiz Büyükşehir Belediyesi, yolumuzu yapıyor ve son noktayı koyuyor. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)