Yeni yollar açılıyor | Güney Gazetesi Mersin

Yeni yollar açılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Yenişehir ilçesinde yer alan 38. Cadde’yi 15. Cadde’ye bağlayan yolda kamulaştırma işlemlerinin ardından yıkım çalışması başlattı.

Yeni yollar açılıyor


Alt ve üstyapı çalışmaları ile vatandaşların şehir yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan Mersin Büyükşehir, yıllardır kronikleşmiş bir sorunu daha çözüme kavuşturdu.

Şehir nüfusunun artması ile birlikte yaşanan trafik problemini yol açma, genişletme ve yenileme çalışmaları ile gideren Büyükşehir, bu kapsamda Yenişehir ilçesinde yer alan 38. Cadde’yi 15. Cadde’ye bağlayan yolda kamulaştırma işlemlerinin ardından yıkım çalışması başlattı. Daha önce yetersiz kalan ve mahalle sakinlerinin sık sık şikâyet ettiği yol, Büyükşehir’in yoğun çalışması sonucu önemli bir dönüşüm geçirdi. Bu sayede hem vatandaşların mağduriyetini hem de yaşanan trafik sorununu giderecek olan Büyükşehir ekipleri, yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından hızlı bir şekilde yol açma çalışmalarını başlatacak.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’nde görev yapan Asfalt Şefi Uğurcan Ergün, Yenişehir ilçesine bağlı 50. Yıl Mahallesi’nde 38. Cadde’nin devamı projesini yürüttüklerini ve bu caddenin Mersin’de önemli bir lokasyon olduğunu ifade etti. Çalışmanın süreci hakkında bilgi veren Ergün, “Kamulaştırma işlemlerimizin tamamlanmasıyla, yıkım işlemlerini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Yıkım işlemleri tamamen bittikten sonra da yol açma faaliyetleri hızlı bir şekilde sona erecek. Bu lokasyonun bizim için önemli olmasının sebebi, yıllardır kamulaştırma sorununun devam etmesi. Ayrıca burası 3. Çevreyolu ile 15. Cadde’nin bağlantısını yapacak, mevcut trafiği rahatlatmak adına gerçekleştirdiğimiz önemli projelerimizden bir tanesi. Burada yıllardır kamulaştırma sorununun çözülmemesi sebebiyle, Mersin halkı çok mağdur oldu. Şimdi ise bu sorun çözüldü ve kamulaştırma sorunu halloldu. Yolumuzu 2. ve 3. Çevreyolu’nda yaptığımız gibi, Mersin trafiğini rahatlatmak amacı ile Mersin halkının kullanımına açacağız” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)