YARINLAR BİZİM | Güney Gazetesi Mersin

YARINLAR BİZİM

Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay yeni sezon hedeflerini ve kamp dönemini GÜNEY’e değerlendirdi. “Adından söz ettirecek, futbola değer katacak ekip olacağız” diyen Avcıbay, A’dan Z’ye gömlek değiştirdiklerini belirtti, yeni kadro kurmanın zor olduğuna dikkat çekti, geleceğe yatırım yaptıklarını kaydetti:

YARINLAR BİZİM


Röportaj: HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele edecek olan Silifke Belediyespor’un Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezinde yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Bugün Ağrıspor ile hazırlık maçı yapacak olan Silifke Belediyespor perşembe günü yapacağı hazırlık maçının ardından cuma günü Erzurum kampını sonlandıracak. İki günlük iznin ardından pazartesi günü oyuncular Silifke’de toplanarak hazırlıklarını burada sürdürecek. Kırmızı Lacivertliler Silifke’de süper lig takımı ile hazırlık maçı yapmayı planlıyor.

Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay, Kayseri, Erzurum kampları ve transfer çalışmalarını GÜNEY’e değerlendirdi.

 

 

“İDEAL 11’İ HENÜZ YAKALAYAMADIK”

“Silifke’deki ilk adaptasyon kampının ardından Kayseri’de daha yoğun ve tempolu antrenmanlar yaptık. Şimdi Erzurum’daki ikinci kampımızda çabuklaşma ve atletik performansı yukarı çekecek antrenmanlar yapıyoruz. Hazırlık maçlarında Elazığspor’u yenerken Mardin 1964 ile berabere kaldık. Bugün Ağrıspor ile bir hazırlık maçımız var. Perşembe günü bir hazırlık maçı daha yapacağız ama rakibimiz henüz belli değil. Elazığ maçında Kayseri kampındaki maçlarda değerlendiremediğimiz oyuncularla çıktık. Hızlı bir şekilde kadroyu kuramadığımız için seçici davranıyoruz. Bu nedenle ideal 11’i henüz yakalayamadık. Görev verdiğimiz her arkadaşımıza mevkisinin gereklerini yerine getirmesini anlatıyoruz. Oyuncularım görevlerini elinden geldiğince yapmaya çalıştı. Bu beni çok mutlu etti. Özellikle savunma hücum geçişlerinde herkes görevinin gereğini yapıyor.

Transferlerin kolay olmaması, oyuncuların yüksek meblağlar istemesi ve geçen seneden de iskelet kadromuz olmaması nedeniyle sıfırdan bir takım kurmak kurmaya çalıştık. 20 oyucuyu bir araya getirip sistem ve bir taktik ortaya koymaya çalışıyoruz. Birlikte oynama özelliği kazandırmaya çalışıyoruz. Hem yoğun antrenman yapacağız. Hem taktik çalışacağız. Hem de birliktelik sağlayacağız. Bunlar için çok mesai harcıyoruz. Oyuncularım bize yardımcı oluyor.

 

 

“3 OYUNCU DAHA TRANSFER EDECEĞİZ”

“Şu anda bir mevkide oyuncumuz yok, Bazı mevkilerde alternatif oyuncumuz yok. 2-3 oyuncu daha transfer yapacağız. Kulübeden hamle gücü olan oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz. Transfer ligdeki ilk maçımızdan sonraki haftaya kadar devam edecek. Bunun çok acele etmiyoruz ama Ergene maçına hazır bir 11 ile çıkmak istiyoruz. İki kontenjanı da iyi planlamamız gerekiyor. Genç oyunculara güveniyorum. Alt yapıdan değerlendireceğimiz kardeşlerimiz var. Onların gelişimi için bu kamplarımız çok önemli.”

 

“HER SENE SİL BAŞTAN OLMASIN”

“Yol haritamızla ilgili hayli yol aldık. Hazırlık sürecinde iyi gidiyoruz. Orta bir bütçeye sahibiz bu bütçe ile en iyi oyunu oynayıp başarılı olmak istiyoruz. Şampiyonluğu ve play-offu her yönetici ister ama realiteleri bilerek hareket ediyoruz. 11-12 oyuncu ile bu işi başarmak istiyoruz. Futbolun gerçeklerini biliyoruz. Çok para ile başarı gelmiyor. Önemli olan doğru bir takım kurmak. Bunun için destek ve sabır istiyoruz. Bu sene çok transfer yapıldı diyerek beklentileri yükseltmeye gerek yok. Biz buraya gelecekte de oynayacak bir kadro kuruyoruz. Her sene sil baştan olmasın.  Her sene sil baştan kadro yapmak kolay değil.”

 

 

“SÜPER LİG TAKIMI İLE HAZIRLIK MAÇI YAPMAK İSTİYORUZ”

“22 Ağustos’ta belirlenecek bir takım ile Erzurum’da son hazırlık maçımızı yaparak 23’ünde son antrenmanımızı yapacağız. 2 gün oyuncuları izin verip pazartesi akşam Silifke’de yeniden hazırlıklara başlayacağız. Cumartesi günü evimizde seyircimiz önünde olursa süper ligi takımı olmazsa başka bir takım ile hazırlık maçı oynamayı planlıyoruz. “

 

“BU TAKIM İÇİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIM”

“Antrenmanlardaki çalışmalarını görüp iyi çalıştırdığımızı söylüyorlar. İyi antrenman yaptırabilirim taktik olarak ta takımı geliştirebilirim. Fakat futbolda özellikle skor anlamında kaliteli ayaklarla kaliteli iş ortaya çıkar. Bizim şu anda kadro derinliğimiz çok yok. Sağ ve sol önde birer oyuncumuz var. Onlara bir şey olsa yerlerine koyacak bir tane oyuncum yok. Yaptığımız transferlerle bomboş bir kadroyu dolduruyoruz. Geçen seneden burada 8-10 oyuncu olsa başka bir şey konuşuruz. Ama geçen sene çok başarılı addedilemez.  Ben bu takımla en iyisini yapacağım. Benim de hedeflerim var. Bu grupta adından söz ettirecek bir oyun oynattırmak istiyorum. Şu anda elimdeki 11’le bunu yapabiliriz ama ilerde sakatlık ve ceza durumunda rotasyonda zorlanırız. Ya da bir an gelecek oyunu şekillendirmek için hamle yapmam gerekecek. Şu anda oralara gelemedik.”