Toroslar Belediyesi’nin hayata geçirdiği<br>gündüz bakımevi eylülde açılıyor | Güney Gazetesi Mersin

Toroslar Belediyesi’nin hayata geçirdiği
gündüz bakımevi eylülde açılıyor

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın yeni dönem için planladığı projelerinden biri olan Gündüz Bakımevi’nin ilki, 16 Eylül’de Osmaniye Mahallesi’nde hizmete açılıyor. Çalışan annelerin en fazla ihtiyaç duyduğu kreş sorununa çözüm olacak gündüz bakımevini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yıldız, “Bu projemiz özellikle çalışan ailelerin hayatını kolaylaştıracak. Söz verdik, yapıyoruz” dedi.

Toroslar Belediyesi’nin hayata geçirdiği<br>gündüz bakımevi eylülde açılıyor


Toroslar Belediyesi’nin hayata geçirdiği Gündüz Bakımevi açılış için gün sayıyor. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Osmaniye Mahallesi’nden sonra Akbelen, Mevlana, Güneykent ve Korukent Mahalleleri’nde de Gündüz Bakımevleri’ni sırasıyla en kısa sürede hizmete açacaklarını söyledi. 

Gündüz Bakımevi’ni, herkesin kolaylıkla ulaşabileceği Osmaniye Mahallesi’nde inşa ettiklerini ve 16 Eylül’de hizmete açacaklarını kaydeden Başkan Yıldız, “Gündüz Bakımevimizi hayata geçiriyoruz. Okul öncesi eğitime destek vermenin yanı sıra amacımız kentimizde kadınlarımızın çalışma hayatında yer alması ve kadına yönelik istihdamın artmasıdır. Yüzü gülen, nefes alan Toroslar hedefiyle mutlu ailelerin, güçlü bireylerin yaşadığı bir kent oluşturma gayretindeyiz” diye konuştu.

 

ÖN KAYITLAR BAŞLADI

 

2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi için tüm hazırlıkların devam ettiği Toroslar Belediyesinin ilk Gündüz Bakımevi, 36-72 ay aralığındaki minik öğrencilerini bekliyor.

Çocukların her türlü bilişsel, sosyal, duygusal ve akademik eğitiminin destekleneceği gündüz bakımevinin ön kayıtları 30 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek. Kayıt yaptırmak isteyen aileler, 0324 404 01 11 numaralı telefondan yetkililerle görüşerek bilgi alabilirler.

Ailelerin çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri ve çocukların da keyifle vakit geçireceği Gündüz Bakımevinde, uzman eğitmenler eşliğinde, 08.00-17.00 saatleri arasında eğitimler verilecek.

Yaklaşık 2 dönüm alan üzerine inşa edilen ve 96 öğrenci kapasiteli tesiste; 6 derslik, 1 yemekhane, 1 mutfak ve 1 uyku odası ile iki ayrı oyun parkı yer alıyor. Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ara öğün olacak şekilde öğrencilere üç öğün beslenme programı uygulanacak.  (Haber Merkezi)