Yolcu yolunda gerek | Güney Gazetesi Mersin

Yolcu yolunda gerek

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde fikstür çekildi. MSK sezonu Denizli deplasmanında açacak

Yolcu yolunda gerek


HASAN KÜÇÜK

Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün de mücadele edeceği Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde fikstür kura çekimi gerçekleştirildi. Basketbol Gelişim Merkezi’nde (BGM) düzenlenen kura çekimine MSK adına Basketbol Şube Sorumlusu Doğukan Uyan katıldı. 16 takımın mücadele edeceği Basketbol Süper Lig’nde yeni sezon 4 Ekim’de başlayacak.

Normal sezon sonunda ligi 7. 8. 9. ve 10. sırada tamamlayan takımlar 7-8 / 9-10 eşleşerek Play-in oynama hakkı elde edecek. Play-in eşleşmeleri tek maç üzerinden ligi üst sırada bitiren takımın sahasında oynanacak. 7-8 eşleşmesini kazanan takım lig 7.'si olarak Play-off'a katılacak. 7-8 eşleşmesini kaybeden takım 9-10 eşleşmesinin galibi ile 8. sıradan Play-off'a girmek için mücadele edecek.

MSK Mersin ilk hafta deplasmanda Denizli ekibi Yukatel Merkezefendi’ye konuk olacak. Sarı Siyahlılar 5. Hafta Beşiktaş’a konuk olacak 6. Hafta’da ise evinde Anadolu Efes’i ağırlayacak  7. Hafta Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak olan temsilcimiz 8. Haftada ise Fenerbahçe Beko’yu ağırlayacak.

MSK’nın fikstürü şöyle

1.Hafta Yukatel M. Efendi (D)

2. Hafta Aliağa Petkimspor

3. Hafta Karşıyaka (D)

4. Hafta  Manisa Basket

5. Hafta BJK Fibabanka (D)

6. Hafta MSK-Anadolu Efes

7. Hafta Galatasaray MSK (D)

8. Hafta MSK-Fenerbahçe Beko  

9. Hafta Onvo Büyükçekmece (D)

10. Hafta Türk Telekom

11. Hafta Yalova (D)

12. Hafta Tofaş

13. Hafta Bursaspor (D)

14. Hafta Bahçeşehir Koleji

15. Hafta D. Şafaka Lassa (D)