MSK büyük düşünüyor | Güney Gazetesi Mersin

MSK büyük düşünüyor

İsim değişikliğine giden Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (MSK) bu sezon ligde Mersin Spor Kulübü olarak mücadele edecek. Türkiye Basketbol Süper Ligi fikstür çekimine katılan MSK Basketbol Şube Sorumlusu Doğukan Uyan kalıcı başarılara imza atmak istediklerini söyledi

MSK büyük düşünüyor


HASAN KÜÇÜK

Yeniden yapılanarak Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde (TBSL) Mersin Spor Kulübü adıyla mücadele edecek olan MSK, ligde kalıcı başarıları hedefledi.

TBF Basketbol Gelişim Merkezi’nde (BGM) fikstür çekimine katılan MSK Basketbol Şube Sorumlusu Doğukan Uyan, 3 yıldır mücadele ettikleri TBL’de geçen yıl önemli bir başarıya imza atarak Süper Lig’e çıktıklarını söyledi. Süper Lig’de asansör değil, kalıcı olacaklarını ve daha büyük başarılara imza atmak için çalışma yaptıklarını anlatan Uyan şunları söyledi: “Mersin’in çok yerleşik bir basketbol kültürü var. Eski Çukurova Basketbol zamanından gelme. Bugün bir kadın basketbol takımımız var. ÇBK Mersin. O da hem Avrupa kupasında hem Süper Lig’de oynuyor. Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü de önceki yıllarda Süper Lig’de idi. Ondan sonra o takım düştü kapandı. Biz yeniden 2019’da bir takım kurduk. Onu ikinci ligden buraya kadar getirdik. Bu çok önemli. Biz bu kültürün yerleşmesi için gerekeni yapıyoruz.

 

“MERSİN SPOR KULÜBÜ ADIYLA MÜCADELE VERECEĞİZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Spor olan kulübü MSK olarak tanıttıklarını vurgulayan Uyan, bu sezon ligde Mersin Spor Kulübü olarak mücadele edeceklerini belirterek yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı: “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer kulübün kurumların gölgesinden çıkarılıp şehre, halka mal edilmesini istedi. Kulüp uzun yıllar hiçbir kurum altında olmadan bütün vatandaşları ve taraftarları ile birlikte mücadele etsin dedi. Bu yüzden kulübümüzün adını Mersin Spor Kulübü olarak değiştirdik. İsmi bu olsa da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kulübümüzün destekçisi. Kentin ileri gelenleri de kulübün önemli destekçileri arasında.”

 

FİKSTÜR ÇEKİLDİ

Bu arada Türkiye Basketbol Süper Ligi fikstürü çekildi. TBF Basketbol Gelişim Merkezi’nde (BGM) gerçekleştirilen fikstür çekimine MSK Basketbol Şube Sorumlusu Doğukan Uyan katıldı. 16 takımın mücadele edeceği Basketbol Süper Liginde yeni sezon 4 Ekim’de başlayacak.

Normal sezon sonunda ligi 7. 8. 9. ve 10. sırada tamamlayan takımlar 7-8 / 9-10 eşleşerek Play-in oynama hakkı elde edecek. Play-in eşleşmeleri tek maç üzerinden ligi üst sırada bitiren takımın sahasında oynanacak. 7-8 eşleşmesini kazanan takım lig 7.'si olarak Play-off'a katılacak. 7-8 eşleşmesini kaybeden takım 9-10 eşleşmesinin galibi ile 8. sıradan Play-off'a girmek için mücadele edecek.

 

MSK SEZONA DEPLASMANDA GİRECEK

MSK Mersin ilk hafta deplasmanda Denizli ekibi Yukatel Merkezefendi’ye konuk olacak. 5. Hafta da Beşiktaş’a misafir olacak olan Sarı Siyahlılar 6. Hafta da ise evinde Anadolu Efes’i ağırlayacak. 7. Hafta Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak olan temsilcimiz 8. Haftada ise Fenerbahçe Beko ile evinde karşılaşacak.

 

MSK’nın fikstürü şöyle

1.Hafta Yukatel M. Efendi (D)

2. Hafta Aliağa Petkimspor

3. Hafta Karşıyaka (D)

4. Hafta Manisa Basket

5. Hafta BJK Fibabanka (D)

6. Hafta MSK-Anadolu Efes

7. Hafta Galatasaray MSK (D)

8. Hafta MSK-Fenerbahçe Beko 

9. Hafta Onvo Büyükçekmece (D)

10. Hafta Türk Telekom

11. Hafta Yalova (D)

12. Hafta Tofaş

13. Hafta Bursaspor (D)

14. Hafta Bahçeşehir Koleji

15. Hafta D. Şafaka Lassa (D)