Sağlık çalışanlarının eylemi 24’üncü haftasında! | Güney Gazetesi Mersin

Sağlık çalışanlarının eylemi 24’üncü haftasında!

Ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de sağlık çalışanları vergide adalet talebiyle başlattıkları eylemlerinin bugün 24’üncüsünü gerçekleştirecek. Mersin Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. İzzet Çalış, "Sağlık çalışanlarından ve tüm ücretli kesimden alınan yüksek vergilerden vazgeçilmesi için taleplerimize kayıtsız kalan hükümete haklarımızı almak için mücadele etmeye kararlı olduğumuzu hatırlatmak isteriz” dedi.

Sağlık çalışanlarının eylemi 24’üncü haftasında!


ELVAN KONUK

Mersin’de aile hekimlerinin başlattığı daha sonra tüm sağlık çalışanlarının destek verdiği’ vergide adalet’ eylemlerinde 6 ay geride kaldı. Her Çarşamba taleplerini yineleyen sağlık emekçileri talepleri karşılanana kadar eylemleri sürdürmekte kararlı.

Mersin Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. İzzet Çalış, “Halkın günlük temel yaşamını sürdürecek gücü kalmamıştır. Vergi dilimlerinin, çalışanların ve emeğiyle geçinen halkın vergi yükünü azaltan insanca yaşayacak düzeye getirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Vergi dilimleri düşük tutulup, vergi oranları yüksek olunca çalışanların vergi yükü artıyor” dedi.

Sermayeden çok çalışanlardan az vergi alınması gerektiğini vurgulayan Çalış, “Yıl içinde erken vergi dilimine giren ücretlinin yılsonuna doğru aldığı ücret hızla düşerken, yaşanan hayat pahalılığı satın alma gücünü düşürdükçe yaşam daha da zorlaşıyor. Bu nedenle; yılın ilk ayından itibaren tercihen düşük düzeyde tutulan vergi dilimlerine girdiğimiz gerekçesiyle ücretlerimizden yüksek vergi kesintileri yapılıyor. Kesinti oranları yılsonuna doğru yüzde 35 civarına çıkıyor. Bu adaletsiz ve eşitsiz vergi yükünün sırtımızdan alınmasını, her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla yüzde 15 vergi kesinti oranlarının hayata geçirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“HAKSIZ VE ADALETSİZ VERGİ KESİNTİLERİNDEN VAZGEÇMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”

 

Talepleri karşılanana kadar sağlık çalışanlarının vergide adalet eylemlerini sürdüreceğini vurgulayan Çalış, şu şekilde konuştu:

“Sağlık çalışanlarından ve tüm ücretli kesimden alınan yüksek vergilerden vazgeçilmesi için sağlık birimleri önlerinde yaptığımız basın açıklamalarına kayıtsız kalan hükümete haklarımızı almak için mücadele etmeye kararlı olduğumuzu hatırlatmak isteriz.

Bizlerden ek vergi kesintileri yaptığınız oranlarda vergi aldığınız şirket var mı?

Vergi kaçıranları hepimizden daha iyi biliyor ve tanıyorsunuz. Basına bildirdiğiniz 800 kişi dışında kazancına göre düşük veya hiç vergi vermeyenleri kollamaya devam edecek misiniz?

Vergisini sildiğiniz, yüksek vergi muafiyetleri sağlayarak kamudan beslediğiniz şirketlere desteğinizi kesecek misiniz?

Halkımızdan alınan adil olmayan, ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden dolaylı vergileri azaltmayı düşünüyor musunuz?

Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

Vazgeçmiyoruz, Israr ediyoruz. Haklıyız ve hakkımız olanı alana dek her çarşamba eylemlerimizi sürdüreceğiz.

Aile hekimliği çalışanları ve diğer tüm sağlık çalışanları olarak 24 haftadır sürdürdüğümüz “Vergide Adalet İstiyoruz” eylemlerimizi her çarşamba olduğu gibi taleplerimiz karşılana dek sürdüreceğiz.”