Bozyazı’da mermer ocağına yargı freni | Güney Gazetesi Mersin

Bozyazı’da mermer ocağına yargı freni

Bozyazı’nın Karaisalı Köyü’nde mermer ocağına karşı açılan dava kapsamında bilirkişi raporu doğrultusunda Mersin 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurmuştu. Yerel mahkemenin kararı, Danıştay 4. Dairesi tarafından onanarak kesinleşti.

Bozyazı’da mermer ocağına yargı freni


İLKAY ADALIOĞLU

Bozyazı’nın Karaisalı Köyü’nde açılmak istenen mermer ocağıyla ilgili olarak Mersin Valiliği’nin 2019 yılında verdiği ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararına karşı MERÇED, Anamur-Bozyazı Ziraat Odası ve mermer ocağının etki sahasında kalan köylerde yaşayan 93 vatandaş tarafından Mersin İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mersin 2. İdare Mahkemesi’ne açılan dava kapsamında bölgede inceleme yapan bilirkişi raporu doğrultusunda mermer ocağının ormana, zeytinliklere ve su kaynaklarına zarar vereceğini belirterek, yürütmeyi durdurmuştu. Yerel mahkemenin kararı, Danıştay 4. Dairesi tarafından onanarak kesinleşti.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Anamur Çevre Platformu, “Mersin’e bağlı Bozyazı İlçesi’nin Karaisalı Köyü’nde işletilmesi planlanan mermer ocağına karşı vatandaşlarca açılan davada verilen yerel mahkeme kararı, Danıştay 4. Dairesi tarafından onanarak kesinleşti. Böylece mermer ocağı belasından bir yöremiz daha kurtuldu. Yani, Bozyazılı ve Anamurlu muz üreticileri bir süre daha sulama yapabilecekler. Ancak büyük yapraklı bitkileri yetiştirme işi sonsuza kadar sürmez. Acilen küçük yapraklı, yani az su isteyen bitkilerle yapılacak ziraat modeline geçilmeli. Değilse kuraklık kapıdan içeri girecek” şeklinde açıklama yaptı.