Gözü zirvede | Güney Gazetesi Mersin

Gözü zirvede

Mersin Spor Kulübü (MSK) yeni sezon hazırlıklarını “üst sıralar” hedefiyle sürdürüyor

Gözü zirvede


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Mersin Spor Kulübü (MSK) yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Servet Tazegül Spor Salonu’nda Başantrenör Can Sevim yönetimindeki çalışmalarda Kulüp Başkanı Berkay Üstündağ da takımı yalnız bırakmıyor. Antrenmanlara oyuncular Berkay Sinirlioğlu, Canberk Kuş, Gerel Simmons, Evaldas Kairys, Pako Cruz, Tevfik Akdamar, İsaiah Pinerio, Gabriel Olasani, Emre Tanışan ve Kartal Özmızrak katılıyor.

Kulüp Başkanı Berkay Üstündağ ve Başantrenör Can Sevim sezon öncesi GÜNEY’e açıklamalarda bulundu.

Mersin Spor Kulübü Başkanı Berkay Üstündağ, Başantrenör Can Sevim’in talebi doğrultusunda güzel bir kadro kurduklarını söyledi. Play-off hedefi doğrultusunda transfer yaptıklarını vurgulayan Üstündağ, “Hedefimiz yukarıda olmak. Çalışmalarımıza start verdik. Yoğun bir kamp sezonumuz olacak. Aramıza katılacak 1-2 genç oyuncu olabilir. 8 hazırlık maçı yapacağız. Süper Lig’de oynayacağımız için Fenerbahçe, Anadolu Efes, Galatasaray ve Beşiktaş gibi önemli takımlar Mersin’e gelecek. Mersin halkı için en üst ligden daha aşağısı düşünülemezdi. Bu lig bizim layık olduğumuz yer. Bunu geçen yıl play-offta başararak taraftarlarımıza hediye ettik. Taraftarlardan beklediğimiz de maçlarda bizi yalnız bırakmamaları” dedi.

 

 

SEVİM: HEDEFİMİZ AVRUPA KUPASINA KATILMAK

Başantrenör Can Sevim ise yeni sezon için hazırlıklarının sürdüğünü ifade ederek “Yolun henüz çok başındayız. Haftaya Bolu’ya kampa gideceğiz. Kampta yoğun bir şekilde çalışıp sezona olabildiğince en hazır şekilde girmeye çalışacağız. Sonrasında da tam kadro şeklinde takım olarak çalışmak istiyoruz. Bolu kampında çok güzel şekilde dinlenme çalışma fırsatımız olacak. Oyuncularımız basketboldan başka hiçbir şey düşünmeyecekler. Başka hiçbir sorumlulukları olmayacak. O yüzden kampımızın çok verimli geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Bu sene hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu anlatan Sevin şunları söyledi. İki oyuncumuz eksik. İki oyuncu takviyesi daha yapacağız. Yeni transferlerimiz gayet iyi. Şu ana kadar gelen her oyuncu hem kariyerleri belli hem karakterleri düzgün insanlar. Bence birbirlerine çok iyi uyum sağlayacaklar. Sisteme de bir an önce adapte olacaklardır. Zaten çekirdek bir kadromuz vardı, onun üzerine iyi eklemeler yaptık. Başarılı olacağımıza inanıyoruz.”