Tarsus’ta yaşamı kolaylaştıran merkez | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus’ta yaşamı kolaylaştıran merkez

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’ta bulunan Kleopatra Hizmet Binası’nda Halk Kart, İlan-Reklam ofisleri ile MERCİ ve Okuma Salonu bulunuyor. Yurttaşların yaşamını kolaylaştıran merkeze özellikle öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Tarsus’ta yaşamı kolaylaştıran merkez


Modern görünümü, geniş ve ferah içyapısıyla dikkat çeken Büyükşehir Tarsus Kleopatra Hizmet Binası’nın giriş katında; Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Halk Kart Bürosu ile Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı İlan-Reklam ve vezne ofisi yer alıyor. İkinci katında yine Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan MERCİ Danışmanlık Merkezi yer alan Kleopatra Hizmet Binası’nın son katında ise Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki okuma salonu bulunuyor. Ayrıca vatandaşların, Büyükşehir’le ilgili tüm dilekçeleri de Tarsus Kleopatra Hizmet Binası’nda teslim alınıyor.

 

YETGİN: “HİZMET BİNAMIZ, TARSUS’UN EN ULAŞILABİLİR NOKTASINDA”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, “Kleopatra Hizmet Binamız, Tarsus’un en ulaşılabilir yerinde bulunuyor. 3 kattan oluşan binamızın zemin katında Halk Kart büromuz ile İlan-Reklam büromuz var. Bir üst katında Öğrenci Danışma Merkezi ve en üst katta öğrencilerin çok yoğun olarak kullandığı Okuma Salonumuz bulunuyor. Ayrıca burada belediyemizin iş ve işlemleriyle ilgili vatandaşlarımızın dilekçelerini de almaktayız” dedi.

 

CİLASIN: “İHTİYAÇ SAHİBİ TÜM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA YANINDAYIZ”

 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Yasemin Özbek Cilasın, Kleopatra Hizmet Binası içerisinde yer alan Halk Kart bürosundan 2 bin kart sahibinin faydalandığını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. 2019 yılından beri hizmet olarak sunduğumuz Halk Kart sosyal destek kartıyla, binlerce aile aylık gıda ve temizlik malzemesi alışverişlerini yapabiliyor” diye konuştu.

 

YENİ HİZMETLER, TARSUSLULARI DAHA DA MEMNUN EDİYOR

 

Halk Kartı’nı yeni alan vatandaşlardan İsmail Terlican, “Halk Kart’a müracaat ettim ve gerekli incelemeler sonucunda kartımı aldım. Halk Kart’tan ve bu uygulamayı hayata geçiren Vahap Bey’den çok memnunum” dedi.

MERCİ Danışmanlık Merkezi’nden faydalanan üniversite adayı öğrencilerden Cahide Dokrul, Kelopatra Hizmet Binası’na kolay ulaşım ile rahatlıkla gelip gittiğini belirterek, “5-6 aydır geliyorum. Hem MERCİ’yi kullanıyorum hem de kütüphanesini kullanıyorum. Ortamımız kışın daha sıcak, yazın daha serin olduğu için çok kullanışlı” şeklinde konuştu.

Tarsus’un dezavantajlı bölgelerinden olan Barbaros Mahallesi’nden Kleopatra Hizmet Binası’na geldiğini kaydeden üniversite adayı bir başka öğrenci Aylin Kızılyamaç ise MERCİ’den ve okuma salonunda faydalandığını söyleyerek, “Burada üniversite sınavına her açıdan daha rahat bir şekilde hazırlanıyoruz. Düzenli ders çalışmayı ve sistemimi oturtmaya çalışıyorum. Okuma salonundan da faydalanıyoruz. Hem merkezi olarak ulaşımda sıkıntı yaşamıyoruz hem de güzel bir ortamı var” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)