Periler tempoyu artırdı | Güney Gazetesi Mersin

Periler tempoyu artırdı

İlkem Yapı Tarsusspor’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor

Periler tempoyu artırdı


HASAN KÜÇÜK

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde gecen sezon kıl payı lige tutunan İlkem Yapı Tarsusspor bu sezon işi sıkı tutuyor. Tarsuslu periler 7 Ağustos’ta Türk oyuncularla başlattığı yeni sezon hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Eylül ayı sonunda başlayacak yeni sezonda ilk maçında Galatarasay’ı konuk edecek olan Tarsus ekibi önümüzdeki hafta ÇBK Mersin ile ikili temas maçı yapacak. Daha sonra Ankara’da turnuvaya katılacak olan periler Mersin’de ÇBK’nın düzenleyeceği turnuvada da yer alarak lige iyice ısınmayı hedefliyor.  

 

AKGÜN: EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ

Servet Tazegül Spor Salonu’nda devam eden çalışmalar sırasında GÜNEY’e açıklamalarda bulunan İlkem Yapı Tarsusspor Başantrenörü Cihat Barış Akgün, ligin başlamasına az bir süre kala tempoyu ufak ufak artırdıklarını söyledi. Tempo artışı ile birlikte bazı zorlanmalar olsa da oyuncularının bunun üstesinden geldiğini ifade eden Akgün, “Yaz dönemleri yoğun geçer ki kışın bunun meyvelerini alalım. Lig başlayıncaya kadar en iyi şekilde hazır olacağız. Şu anda antrenmanlarımıza Türk oyuncular katılıyor. Bir hafta içinde 3 yabancı oyuncumuz, ay başında da dördüncü yabancı oyuncumuz gelecek. Eylül ayı başında hazırlık maçı programımız var. ÇBK ile ikili temas hazırlık maçı oynayacağız. Hemen onun ardından Ankara’ya 3’lü temasa gideceğiz. Sonra döndükten sonra Mersin’de ÇBK Mersin’in turnuvasına katılacağız. Ondan sonra lige hazırlanmış olacağız. Oyuncularımızın durumu iyi. Yoğun tempoda çalışıyorlar” dedi.

 

“UZUN BOŞLUK OYUNCULARI OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Sezon sonu ile başı arasındaki uzun boşluğun oyuncuları olumsuz etkilediği vurgulayan Akgün şunları söyledi: “Ligin bitimini ile hazırlıklara başlama arasında uzun bir süre var. Oyuncularımız her ne kadar özel de çalışsa 4-5 aylık bir boşluk kötü bir şey. Yavaş yavaş takım antrenmanına temposuna reaksiyon göstermeye başladılar. Bir hafta 10 gün içinde daha iyi noktaya geleceklerdir ama tam anlamıyla hazır olmaları lige başlamaları ve maç temposu ile belli olacaktır.”